| 2016. december. 5. | 1 perc olvasás

Niki, a kupagyőztes virágkötő

Horváth Nikolett egy első és két harmadik helyezést ért el a Villányi Vörösbor Fesztivál alkalmából megrendezett Bor–Virág virágkötő versenyen. A Lippai-iskola 10. osztályos tanulójának leginkább a kreativitását értékelte a szakmai zsűri és a közönség.

Már a fertőszentmiklósi általános iskola 6. osztályában az volt Horváth Nikolett legnagyobb álma, hogy virágkötő legyen, ezért tudatosan választotta a Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégiumot. Kilencedik osztályosként az új formák, hangulatelemek és a technikai összeállítás fortélyainak megismerése tovább növelték a szakma iránti rajongását. Az elkötelezettség és a tehetség szerencsés találkozása azt eredményezték, hogy a lány 10. elején már a tudását is megmérethette. A Villányi Vörösbor Fesztivál alkalmából diákoknak megrendezett virágkötő versenyen Niki Fodor Daniellával és Török Petrával csapatversenyben 1. helyezést ért el, egyéniben pedig további két harmadik helyezést szerzett.

Horváth Nikolett
Horváth Nikolett
Fotó: Németh Péter

– Az őszi virágdekorációt a bor témájával kellett összehangolnunk három feladat megoldásán keresztül: egy térkompozíciót és egy vendégváró asztaldíszt készítettünk, valamint egy borospalackot díszítettünk fel a természetben megtalálható anyagok felhasználásával – meséli Niki. – A zsűri tetszését vadszőlő indájával stilizált hordóm, valamint a borospalackom nyerte el leginkább.

A Lippai-iskola tanulói a kilenc kupából hatot elhoztak Villányból. Niki nagyon örül annak, hogy élete első megmérettetésén ennyire sikeresen szerepelt, amit felkészítő tanárának, Cserni Istvánnak is köszönhet. A lány jövőbeli célja, hogy a virágkötő szakma csínját-bínját elsajátítsa. A középiskola elvégzése után virágboltban szeretne dolgozni, és reméli, egyszer majd saját üzletet nyithat.

Legnépszerűbb cikkek