Nincs egy rongyom, amit felvegyek! - Új trend Bécsben

Befutott és feltörekvő osztrák dizájnerek kreációi, elismert nemzetközi márkák, vintage-darabok és dirndlik szerepelnek egy bécsi startup kínálatában, amely nem el, hanem kölcsön adja a ruhákat. Így bárki a legújabb divat szerint öltözhet anélkül, hogy a szemetet gyarapítaná.

A "nincs egy rongyom, amit felvegyek!"-problémára kínál egyedi és környezetkímélő megoldást a bécsi "Endlos Fesch" nevű startup, amely dizájner ruhákat ad bérbe. Az ügyfelek több mint 450 dizájnerdarab között válogathatnak, amelyek ismert és kezdő osztrák ruhatervezők kreációi, nemzetközi márkák modelljei, illetve divatos vintage-darabok. A kínálatot a dirndlik széles választéka egészíti ki. Így a kölcsönzőben bárki megtalálja a megfelelő öltözetet a sörfesztiválra, az unokahúg esküvőjére vagy a céges bulira anélkül, hogy új darabbal kellene gazdagítania amúgy is széles ruhatárát vagy kétszer ugyanazt a ruhát kellene viselnie.

A kölcsönzőnek nincs fix helye, pop up store-okban működik - 2018. november 30-án és december 1-jén például a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedésében, a 48'er-Tandlerben vendégeskedik. A bizonytalan ügyfelek stylist segítségét is kérhetik a megfelelő ruhadarab kiválasztásában. A kikölcsönzött ruhák egy hónapig maradhatnak használójuknál, egy darab kölcsönzési díja 25 euró, több darab után viszont kedvezmény jár. A ruhák tisztításáról a startup gondoskodik.

Bécs Város Külképviseleti Irodája

Borítóképünk: Kölcsönzésre előkészített dizájnerruhák az Endlos Feschnél © PID / Christian Jobst

Legnépszerűbb cikkek