Nincs megállás – A hétvégén is oltanak az idősotthonokban

  2021. január 9. - www.sopronmedia.hu (hirado.hu)

A hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Ez országszerte 61 intézményt érint, amelyekben 7089 ember – 5215 bentlakó és 1874 dolgozó – jelentkezett oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül végzik el a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint – ismertették.
Emlékeztettek, hogy az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan dolgoznak a szociális intézményekben is. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát.
Az ország négy legnagyobb, 400 fölötti létszámú intézményében csütörtökön több mint 1200 jelentkező – 762 gondozott és 440 intézményi dolgozó – kapta meg az oltást.

Az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak életkoruknál és egészségi állapotuknál fogva egyaránt a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak – olvasható a közleményben.

Borítókép forrása: koronavirus.gov.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...