| 2023. szeptember. 12. | 2 perc olvasás

Nő a forgalombiztonság a 8518-as jelű Fertőendréd-Sopron összekötő úton!

Mintegy 1 kilométeren keresztül újult meg a Fertőendréd-Sopron összekötő út. Az érintett szakaszon az útburkolat mellett a buszmegállók peronjait is felújították. A biztonságosabb közlekedés érdekében a KRESZ-táblák és az útburkolati jelek is megújultak. A beruházás ünnepélyes átadását 2023. szeptember 12-én tartották.

A beruházás Fertőszéplak átkelési szakaszát érinti, ahol az elöregedett, egyenetlen, töredezett felületű burkolatot cserélték le a szakemberek. A felújítás során az aszfaltréteget le kellett marni, majd két új aszfaltréteg, 4 centiméteres kopóréteg és 7-12 centiméter közötti kötőréteg beépítésére került sor. Azokon a szakaszokon, ahol teherbíráshiányt tapasztalt a tervező, további 7 centiméteres aszfaltréteg és zúzottkő alapréteg került beépítésre.

A beruházás ünnepélyes átadásán, 2023. szeptember 12-én a résztvevőket Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte, aki beszédében elmondta:

Nagyon fontosnak tartom a Fertő-parti út teljes felújítását. Nagyon jól állunk ebben a tekintetben, hiszen kevesebb mint 5 km hiányzik abból, hogy a teljes Fertő-parti út megújuljon. Ma egy újabb fontos szakaszt adtunk át, amit a területi és operatív program finanszírozott.

A szakaszon több száz méter szegélysor épült, biztosítva a víz elvezetését, a kerékpárosok biztonságos közlekedése pedig kialakított kerékpársávon valósulhat meg. A kivitelezés során a két pár buszmegálló peronját és az öblök burkolatát is szintre kellett emelni, a szegélyt át kellett építeni, és az autóbuszöblöket is le kellett burkolni. Sor került a KRESZ-táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére is. A kivitelezési munkákat a nyertes kivitelező Euroaszfalt Kft. végezte el. A kivitelezés időtartama 120 nap volt.  A beruházás teljes költsége bruttó 279 302 291 Ft.

Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere kiemelte:

A feladatunk az, hogy ennek az útnak köszönhetően össze tudjuk kapcsolni ezeket a Fertő-táji értékeket és egy egységes turisztikai régiót tudjunk létrehozni.

Az emberek mindennapi munkába járását kell nekünk úgy biztosítani, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és éppen ezért fontosak ezek a fejlesztések - mondta Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron vármegyei közgyűlés elnöke.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság, és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek