| 2018. április. 3. | 1 perc olvasás

Női kosár Euroliga: átalakuló aréna Sopronban, szurkolói zónák

Kibővített, átalakított csarnok és két szurkolói zóna várja a női kosárlabda Euroliga soproni négyes döntőjére érkező szurkolókat április 20. és 22. között.

A Sopron Basket honlapja szerint a rendezők számára jó alapot jelentenek a Novomatic Arénában a zenés színházi rendezvények, továbbá a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság csoportküzdelmei és az elmúlt két évben lebonyolított U18-as női kontinenstornák során szerzett tapasztalatok.

A nemzetközi szövetség ellenőreinek közelmúltbeli látogatása nyomán a csarnok látványosan átalakul az elkövetkező hetekben. A főpálya és az akadémiai oktatóközpont terme közötti mobilfalat elbontják, és a 2015-ös Eb-hez hasonlóan mobillelátót alakítanak ki a helyén. Ennek köszönhetően a csarnok befogadóképessége 3100-ra bővül. Létrehoznak sajtótribünt és az alagsorban sajtóközpontot, a márciusban átadott előadóterem pedig a sajtótájékoztatóknak ad otthont. A Darázsfészek elnevezésű kisteremben 200 személyes VIP-éttermet alakítanak ki.

A Novomatic Aréna nyugati oldalán, az 1-es számú szurkolói zónában a játékoké lesz a főszerep: 1500 négyzetméteren főként a fiatalok tölthetik el kellemesen az időt a mérkőzések előtt és között. A keleti oldalon kialakítandó 2-es zónában többek között sörsátor várja majd a szurkolókat. Az aréna homlokzatára 150 négyzetméteres óriásposzter kerül, a szuvenírboltban pedig szurkolói póló, hátizsák, poszter és további emléktárgyak vásárolhatók majd.

A helyre szóló napijegyek 10 ezer forintba kerülnek.

A Final Fourt az MTVA 11 kamerával közvetíti, a meccseket az orosz és a török állami televíziók, valamint több sportcsatorna jóvoltából százmilliók követhetik a képernyők előtt.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
A SOPRONI NÉGYES DÖNTŐ MENETRENDJE
Április 20., elődöntő
17.00: Dinamo Kurszk (orosz)–Jekatyerinburg (orosz) 
20.00: Sopron Basket–Yakin Dogu Üniversitesi (török)
Április 22.
17.00: bronzmérkőzés
20.00: döntő

Legnépszerűbb cikkek