| 2019. január. 31. | 1 perc olvasás

Női kosár Euroliga: hazai pályán kapott ki a Sopron Basket

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hazai pályán 68–66-ra kikapott a spanyol Salamanca csapatától a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

Az 5/5-ös győzelmi mérleggel rendelkező magyar bajnok novemberben, a két csapat spanyolországi találkozóján 78–70-re nyert, főként Yvonne Turner 26 pontjának köszönhetően. Az ellenfél 4/6-os mutatóval érkezett a Novomatic Arénába. A két gárda előzőleg nyolcszor csapott össze az Euroligában, a soproniak ebből csak hármat tudtak megnyerni. A soproniak a közelmúltban jelentették be, hogy a sok sérült miatt szerződtették korábbi alapemberüket, a már visszavonult és Olaszországban élő Honti Katát.


www.fiba.com

A meccsen Roberto Iniguez vezetőedző együttese remekül, egy 8–0-s sorozattal kezdett, a rivális azonban a negyed végére már egyenlített is. A második felvonás rémálom szerűen alakult soproni szempontból, a vendégek a magyar csapat szinte összes hibáját – amelyből rengeteg volt – megbüntették és a félidőben 46–29-re vezettek. A 17 pontos hátrányból fokozatosan feltornázta magát a magyar csapat, amelynek az utolsó pillanatban esélye lett volna a győzelemre is, a vendégek azonban a szoros végjátékban diadalmaskodtak.


www.fiba.com

Legnépszerűbb cikkek