| 2020. november. 16. | 3 perc olvasás

Női kosárlabda Euroliga - Sopron már többször bizonyított

Két hét múlva elrajtol a soproni Euroliga HUB, melyet megelőzően hétfőn délelőtt online sajtótájékoztatóra került sor Magyarország Kormányának képviseletében dr. Szabó Tünde államtitkár asszonynak, az MKOSZ Elnökének, Szalay Ferencnek, Sopron MJV alpolgármesterének, Csiszár Szabolcsnak, és a rendező Sopron Basket vezetőjének, Török Zoltánnak a részvételével.

Dr. Szabó Tünde köszöntötte elsőként a jelen lévőket, köztük a sajtó nagy számban megjelent képviselőit. Beszédében kiemelte, hogy a pandémiás helyzetben is rendkívül fontos, hogy szigorú szabályozások mentén, de biztosítsuk a sportolóknak a versenyzés lehetőségét. Ezen elvek mentén kerül megrendezésre a soproni Euroliga csoport, melyhez Magyarország Kormánya biztosítja a támogatását. Felelevenítette az elmúlt esztendők rangos soproni rendezvényeit, a klub kiemelkedő eredményeit, melyek nemzetközi szinten is az első vonalba emelték a szövetséget, a várost és a klubot. - Bízunk a szakértelmükben és a képességeikben! Sok sikert kívánunk! - tette hozzá.

dr. Szabó Tünde
dr. Szabó Tünde
Forrás: internet

Az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc nagy megmérettetésnek nevezte a buborékos rendezést, mely egy jó lehetőség a szövetségnek is a tervezett rendszer működésének tesztelése kapcsán a jövőre vonatkozóan. Rendkívül fontos a kultúra és a sport életben tartása! Nem számszerű eredményeket kell célként kitűzni, hanem a túlélést. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson! - zárta beszédét Szalay Ferenc.

Szakay Ferenc
Szakay Ferenc
Forrás: internet

Sopron Megyei Jogú Város képviseletében Csiszár Szabolcs alpolgármester kiemelte, hogy a város életében mindig is kiemelt támogatást kapott a sport, és az ilyen kiemelkedő nemzetközi rendezvényekkel már a megszervezés pillanatában nyertünk. - Speciális helyzetet teremt a buborékos rendezés, de kiváló szakembereink vannak, és minden segítséget megadunk a háttérből ahhoz, hogy majd egy sikeres rendezvényről tudjunk beszámolni! – hangsúlyozta az alpolgármester.

Csiszár Szabolcs
Csiszár Szabolcs
forrás: internet

Török Zoltán, Sopron Basket ügyvezetője mindenekelőtt köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a pályázat elnyeréséhez.  - Az elmúlt évek tapasztalataira és minden szaktudásunkra szükségünk lesz, hogy a saját elvárásainknak megfelelően öregbítsük hazánk hírnevét, és egy jó eredménnyel örvendeztessük meg a magyar sportszeretőket - emelte ki ügyvezető, aki néhány érdekes adattal is szolgált: 23 fős rendezői stábbal dolgoznak a 100 vendég kiszolgálásán. 243 fő kerül önkéntes karanténba, és nagyságrendileg 1100 tesztet fognak elvégezni a HUB során, hogy ebben a megváltozott környezetben is biztonságos és világszínvonalú rendezvényt zárhassanak.
Az ellenfelek méltatása mellett a Sopron Basket csapatával kapcsolatban elhangzott, hogy mindenki átesett már a betegségen, így  - Határ Bettin kívül, akinél az előrelátó gondoskodásnak köszönhetően megakadályozták, hogy a fellépő szövődmény nagyobb tragédiát okozzon - szinte teljes kerettel vághat neki a csapat a tornának. 
- Nagy lelkesedéssel, tapasztalatunk és tudásunk latba vetésével igyekszünk megfelelni annak a bizalomnak, amit megkaptunk - zárta gondolatait Török Zoltán.

 

Török Zoltán
Török Zoltán
Forrás: internet

Az M4 SPORT élőben közvetíti a Sopron Basket mérkőzéseit, de a többi találkozót is lehet követni az Euroliga Youtube csatornáján, illetve a találkozókat átvevő külföldi TV csatornákon.

A zárt kapus torna programja a következőképpen alakul:

December 1., kedd
18.00 Bourges Basket – Sopron Basket
21.00 Galatasaray – Basket Landes

December 3., csütörtök
18.00 Sopron Basket – Galatasaray
21.00 Basket Landes – Bourges Basket

December 4., péntek
16.30 Basket Landes – Sopron Basket
19.30 Bourges Basket - Galatasaray

Legnépszerűbb cikkek