| 2023. február. 28. | 1 perc olvasás

Női kosárlabda Euroliga - Sorsdöntő meccs előtt a címvédő Sopron

A legjobb nyolc közé jutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésre készül a címvédő Sopron Basket a női kosárlabda Euroligában.

A magyar bajnok szerdán 20 órakor Schióban lép pályára az alapszakasz utolsó fordulójában, és csak győzelem esetén végez biztosan a B csoport első négy helyezettje között, azaz kerül tovább a negyeddöntőbe. Gáspár Dávid együttesének a végső pozíciója az esetleges győzelem mértékétől és további eredményektől is függene, de akár a második hely is elérhető.

Vereség esetén viszont nem a saját kezükben lenne a nyolc győzelemmel és öt vereséggel álló soproniak sorsa, mivel a Salamanca-Girona spanyol rangadó eredményét is figyelni kellene. E szerint a forgatókönyv szerint, ha ott a vendég Girona győz, akkor a magyar csapat búcsúzik az Euroligától, salamancai siker esetén pedig a negyedik - még továbbjutó - helyen zár a Sopron. A két csapat hétvégi bajnokija kevés támponttal szolgál, mivel a Salamanca rendkívül szoros meccsen, 78-76-ra verte meg otthon a Gironát.

A másik két magyar klubnak, a DVTK-Hun-Thermnek és az Atomerőmű KSC Szekszárdnak nincs már esélye a továbbjutásra az Euroligában.

Borítókép; Tóth Zsombor / FIBA.Basketball


    

Legnépszerűbb cikkek