| 2020. január. 26. | 4 perc olvasás

Női kosárlabda NB I - soproni siker a szekszárdi rangadón

A címvédő Sopron nagy csatában, hat ponttal nyert az Atomerőmű KSC Szekszárd vendégeként a női kosárlabda NB I szombati rangadóján.

Remek hangulat fogadta a melegítő csapatokat a bajnoki rangadón Szekszárdon, ahova szép számmal kísérték el a lányokat Sopronból. Néhány hét után, kellemetlen achilles sérüléséből felépülve, ismét a kezdőben kapott helyet Czukor Dalma, illetve a vírusos betegség miatt egy hétig ágynak esett Weninger Virág is készen állt szükség esetén a bevetésre.
 

Őrült rohanást rendeztek a felek az első két percben, eredmény nélkül. A 3. perc közepén a Sopron Basket törte meg a csendet. Jeca labdalopását követő ziccerének tapsolhattak a szurkolók. Még ugyanennek a percnek a végén McCall tripálja ugrasztotta talpra a lelátó kék-fehér részét, de a túloldalon Briann is pontosan célzott távolról (3. perc 3-5). A 4. percben, Marshall révén vezettek először a hazaiak, de csak Aleks 2+1-es akciójáig (7-8). A 6. percben megkezdődtek a cserék. Zsófi és Candice jelentkezett játékra, Studer Ágnes a KSC részéről. Egymás után kétszer is dobás nélkül ért véget a Sopron támadása, miután támadóhibát láttak játékosaiknál (7. perc 11-8). Nagy energiával kosárlabdázott a Szekszárd, ami érthető is volt, hiszen nem akartak nagyobb lépéshátrányba kerülni az alapszakasz hajrájában a minél jobb pozícióért folytatott versenyfutás terén az előttük álló riválisokkal szemben. Gáspár Dávid kért időt, melyet követően Candice csökkentette a hátrányt (7. perc 13-10). Jól védekezett a Szekszárd, de Jeca az utolsó másodpercekben megtalálta a rést. Sajnos azonban nem léptek  ki időben Studer Ágnesre, aki dudaszóra majd 9 méterről dobott triplát (18-13).
 

Lendületben maradt a vendéglátó, és a 11. percben már 7 ponttal jártak előbbre Krnjic palánk alatti találatával (20-13). Briann bravúros, majd Aleks könnyed kosarával közelített a Sopron (13. perc 22-19). A 14. percben Alekset ismét csak személyi hibával együtt tudták megállítani. Pontosabban, azzal se, miután a labda a gyűrűben landolt. A büntetője már célt tévesztett (25-23). Kezdett működni a védekezés, és támadásban is jobb döntéseket hozott a soproni együttes. Briann a 15. percben eltüntette a különbséget (25-25). Elég volt azonban pár hiba, és ismét előnybe került a KSC (16. perc 28-25). A büntetőket egyik csapat sem dobta jól, mindkét palánk alatt kimaradt már 4-4. A 17. percben Zeljko Dokic kért időt, miután Kamilla hármast hintett (28-28)! Marshall határozott betörése és McCall lepattanó utáni kosara már a Sopront késztetett időkérésre egy perccel később (18. perc 32-28). Bettit nyomták le dobás közben, de a síp néma maradt. Szerencsére a labda beszédült (32-30). A 20. percben Miklós Melinda bátor betörése gólt eredményezett, de a félidei állást nem ez, hanem Aleks triplája állította be (36-35).
 

A kiegyenlített első játékrész után leginkább az eladott labdák számát kellett csökkenteni a folytatásban. Hosszú idő után, a 23. percben ismét a Sopron Basket állt jobban (38-39). Aleks okozta a legtöbb problémát az ellenfélnek. 16. pontját követően időt kért Zeljko Dokic (24. perc 38-41). Jól védekezett a Sopron, de Marshall kiszorított helyzetből is betalált. McCall sem hibázott távolról, újra vezettek a hazaiak, akik nagyon elkapták a ritmust. Dojkic megoldásával 7-0-ás futásba került a Szekszárd. Gáspár Dávid kért ezúttal időt (26. perc 45-41). Betti büntetői hoztak előrelépést, Aleks tempója pedig egyenlítést (27. perc 45-45). A Sopron vezethette a negyed utolsó támadását, de Zsófi dobása leszédült. Semmi nem dőlt el, döntetlenről jöhetett a végjáték (47-47).

Candice állt bele egyedül a tempóba, aminek a vége nem lehetett más, mint kosár (31. perc 47-49). A következő akció végén Jeca másolta le Studer első negyedbeli távoliját. A támadóidő lejártának pillanatában vágta be vagy 9-10 méterről. Időt kértek a vendéglátók (32. perc 47-52). Már a 34. percben járt a mérkőzés, amikor megszerezte első pontjait a negyedben a KSC. Debi faultja után Dojkic büntetőzhetett háromszor is, melyekből kettőt el is helyezett (49-52). Briann dobott fontos kosarat a sarokból (34. perc 49-54). Jeca újabb zseniális triplát húzott elő a 36. percben (51-59). McCall erőszakossága ért támadólepattanót és gól plusz faultot (37. perc 54-59). Öt pontos soproni előnnyel vette kezdetét az utolsó két perc. Ez, Tina sima ziccerével hétre növekedett, majd az ellenakciót is kivédekezte a Sopron Basket. Az utolsó perc előtt Gáspár Dávid hívta magához tanítványait (40. perc 54-61). Nem volt ideje sokat járatni a labdát a Szekszárdnak, de nem is tette. Dojkic hármasa után gyorsan faultoltak, hogy ne menjen az idő. Jeca azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon (57-63). 32 másodperc volt hátra, szekszárdi időkérés után folytatódott a játék. Krnjicet találták meg egyedül a palánk alatt, majd átjátszották a letámadást és Aleks két büntetőjével végleg lezárta a Sopron a rangadót (59-65)!

Legközelebb kedden Lengyelországban kell helytállnia a csapatnak, a Gdynia vendégeként.
 

Gáspár Dávid: Egy iszonyatosan nehéz pályán sikerült begyűjteni az idegenbeli győzelmet! Gratulálok mindkét csapatnak, óriási meccs volt! Kemény mérkőzés volt, sok taktikai húzással, mindkét csapatnak kijár a dicséret! Ez volt a 9. meccsünk ebben a hónapban, ennek tükrében még értékesebb ez a győzelem. Nagyon örülök, és büszke vagyok a játékosokra, hogy ilyen szépen visszajöttünk a mérkőzésbe, mert azért az elmondható, hogy a mérkőzés javában inkább hátrányban voltunk. Külön öröm számomra, hogy edzőként még nem sikerült ezen a pályán nyernem, most ez is összejöhetett. Nagyon köszönjük szurkolóink támogatását, óriási hangulatot teremtettek, és ennek is köszönhetjük, hogy a hátrányból sikerült fordítanunk. Fantasztikusak voltak!
 

Aleksandra Crvendakic: Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk a keményen védekező Szekszárd otthonában, és azt is, hogy egy percre sem lankadhat a figyelmünk, tennünk kell, a dolgunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, 40 percen át küzdöttünk, követtük az edzői utasításokat! A szurkolóink is elképesztőek voltak!

Legnépszerűbb cikkek