| 2021. december. 19. | 2 perc olvasás

Női vízilabda MK - Másodszor kupagyőztes az Eger

Az Eger csapata meglepetésre 7-6-ra legyőzte a Dunaújvárost a női vízilabda Magyar Kupa fináléjában, a soproni négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A Dunaújváros februárban 14-6-ra, október végén pedig 17-10-re nyert a bajnokságban az Eger ellen, vagyis egyértelműen a címvédő volt a kupafinálé esélyese a Lőver Uszodában.

A hevesiek remek védekezésének köszönhetően a DFVE egyszer sem tudott betalálni az első negyedben, amelynek első percében Hertzka Orsolya, utolsó percében pedig Czigány Dóra talált be, így az Eger meglepetésre 2-0-s előnyből várhatta a folytatást.

A második felvonásban sem változott jelentősen a játék képe, az egriek jól védekeztek, több alkalommal lövésig sem hagyták eljutni ellenfelüket. Amikor mégis kapura lőttek az újvárosiak, vagy a kapufát találták el, vagy Kiss Alexandra hárított. A másik oldalon Maczkó Lilla is nagyszerűen védett, így egészen az utolsó másodpercig nem született újabb gól, akkor viszont Czigány távoli bombája a hálóba vágódott, ezzel csapata 3-0-ra vezetett a nagyszünetben.

Csaknem 18 perccel a meccs kezdését követően Horváth Brigitta jóvoltából született meg a címvédő első találata, majd Szilágyi Dorottya gólja után Czigány ötméteresből volt eredményes. Ekkor már korántsem volt olyan hatékony az egriek védekezése, mint az első két negyedben, ezt kihasználva Gurisatti Gréta egyenlített, Szilágyi révén pedig fordított a Dunaújváros.

Az utolsó játékrészben Czigány immár negyedszer volt eredményes, majd Hertzka duplájával ismét az Eger vezetett kettővel. Mihók Attila vezetőedző időkérése után újra Szilágyi csökkentette a különbséget. Az utolsó percben a DFVE az egyenlítésért, vagyis az ötméteres-párbaj kiharcolásáért támadott, de Szilágyi lövése a kapufára, majd Kiss Alexandra fejéről kifelé pattant, így a végig rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszó Eger megőrizte egygólos előnyét és fennállása során másodszor megnyerte a Magyar Kupát.


fotó: Griechisch Tamás

A csapatoknak az érmeket, a győztesnek a serleget Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és dr. Farkas Ciprián polgármester adta át. Az eredményhirdetésen Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett.  

„Nagy öröm számunkra, hogy a magyar vízilabdasport krémje így a férfi és a női csapatok is Sopronban versenyeztek. A város számára hatalmas megtiszteltetés, hogy házigazdája lehetett ezeknek a sporteseményeknek. A  Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Magyar Úszó Szövetséggel is kiváló a kapcsolatunk, így a tervek szerint a Lőver uszoda több hazai rendezvénynek is otthont fog adni a jövőben. A soproniak is nagy örömmel használják az új Lőver Uszodát.” – mondta dr. Farkas Ciprián.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek