| 2022. június. 27. | 1 perc olvasás

Nowicki: Ennek a világbajnokságnak a legnagyobb sikere, hogy mindez négy hónap alatt jött létre

Az első hét már el is telt a 19. FINA vizes világbajnokságon, ahol eddig is sok mindent láttunk, de a java még hátravan. Így gondolja ezt Brent Nowicki, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) vezérigazgatója is, aki Sopronban tette tiszteletét, hogy megnézze, milyen a szervezés és a hangulat a vidéki társhelyszíneken.

fotó: Griechisch Tamás

A sportvezető a város alpolgármesterével, Csiszár Szabolccsal járta körbe a Lőver Uszodát, és üdvözölte az éppen edző csapatok játékosait, akik közül a kétszeres vb-ezüstérmes spanyol Felipe Perronéval külön is elbeszélgetett. Brent Nowicki rövid látogatása során köszönetet mondott a város vezetésének, valamint kiemelte, hogy csakúgy, mint 2017-ben, idén is elképesztő a világbajnokság hangulata.

„Magyarország, és főleg Budapest, a vízilabda egyik őshazája. Öt év elteltével másodjára, és összességében tíz éven belül háromszor rendez vb-t az ország, ami az infrastruktúra és a vizes sportok népszerűségének nagy sikerét jelenti. A soproni helyszín is fantasztikus, minden tökéletes volt. Ez az uszoda egy éve épült, mégis idén már az esemény helyszíneként szolgált. Remek volt a hangulat és a szervezés, valamint ne felejtsük el, hogy az előző világbajnokság két férfi döntőse játszotta itt a csoportmeccseit” – fejtette ki véleményét a FINA vezérigazgatója.

Husszein el-Musszalamhoz, a vizes világszervezet elnökéhez csatlakozva Brent Nowicki is a magyar szervezőbizottság professzionalizmusát és a vizes vb színvonalát méltatta.

fotó: Griechisch Tamás

„Ennek a világeseménynek a legnagyobb sikere, hogy mindez négy hónap alatt jött létre. A szervezők elképesztő munkát tettek le az asztalra, a FINA nevében mondhatom, hogy mindennel teljes mértékben elégedettek vagyunk, fantasztikus ez a vb, és még egy hét hátravan” – fogalmazott.

A soproni Lőver Uszoda a férfi és a női vízilabda-mérkőzések C csoportjának adott otthont. A szombati búcsú méltóra sikerült, hiszen az utolsó napon a férfi szakágban az előző világbajnokság két döntős nemzete, Spanyolország és Olaszország csapott össze egymással.

Címkék: FINA

Legnépszerűbb cikkek