| 2022. augusztus. 25. | 1 perc olvasás

Nyáresti hétvégi mozi a Jerevánon

Nyáresti mozi lesz augusztus 27-én, szombaton a soproni Jereván lakótelepen. Ezúttal két filmet is vetítenek a szolgáltatóház átriumában - adta hírül Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván ltp Településrészi Önkormányzatának elnöke.

19 órától az Akik a hazára voksoltak - Sopron 1921 című dokumentumfilmet láthatja a szabadtéri mozi közönsége.

- A tényszerű, ugyanakkor rendkívül élményszerű alkotás filmtörténeti források alapján készült. A húszéves ifjabb Krug Lajos történetén keresztül ismerjük meg az elcsatolásra ítélt Sopron helyzetét, a közhangulatot, azok küzdelmét, akik ez ellen Sopronban küzdöttek, példát adva az igaz soproni hűségből - mondta el Tóth Éva. Hozzátette: a kiváló filmben, amelyet minden soproninak látnia kell, több jeles soproni szakértő - Ujváry Gábor, Tóth Imre, Sarkady Sándor, Dominkovits Péter, Fiziker Róbert, Krisch András - is megszólal. Producerek Bárány Krisztián és Maruzs Roland.

20 órától ezt követően egy könnyedebb, szórakoztató filmmel várják a közönséget. A mamma mia! - Sose hagyjuk ABBA, zenés, táncos film 2018-ban újraforgatott mai, új változata remek zenékkel, kiváló koreográfiákkal, jó poénokkal és színészekkel egy igazán vidám, jó hangulatú estét ígér.

A Nyáresti mozi a Jerevánon térítésmentes rendezvény a Jereván ltp. Településrészi Önkormányzata szervezésében.

Legnépszerűbb cikkek