| 2021. augusztus. 9. | 1 perc olvasás

Nyári továbbképzés Kárpát-medencei pedagógusok számára a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az idei évben a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karát kérte fel a „Sajátos nevelési igény, fejlesztőpedagógia” témakörben tartandó 30 órás továbbképzés megszervezésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2021. év augusztusára magyarországi elismert/akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni magyar pedagógusok számára. A továbbképzésekre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz) és Szlovéniában (Muravidék) állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhettek, akik a 2020–2021-es tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát a közoktatásban.

Az augusztus 9-i megnyitón Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója és dr. Závoti Józsefné egyetemi docens, a gyógypedagógia szak szakfelelőse köszöntötték a Kárpát-medencei pedagógusokat. A hét során a résztvevők megismerhetik az eltérő fejlődés fogalomkörébe tartozó tipológiai, oki, tüneti elméleteket, a sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók szegregált nevelési, oktatási feltételeit, a megfigyelési és diagnosztikai szempontokat és a fejlesztési metódusokat. Segítséget kaphatnak a teljesítményzavarral, magatartási nehézséggel küzdők tüneteinek felismeréséhez és az adekvát beavatkozás módszertanához.

Az augusztus 9-e és 13-a közötti rendezvényen a szakmai ismereteket nyújtó előadások mellett turisztikai és kulturális programok is várják az ide látogató vendégeket.

Borítókép; Soproni Egyetem 

Legnépszerűbb cikkek