| 2020. július. 23. | 1 perc olvasás

Nyáron is működik a soproni ételdoboz

Nyáron is bárki elhelyezhet ételt a Sopronban működő három ételdoboz egyikében, amelyeknek célja, hogy önkéntesek és magánemberek segítsenek a rászorulókon.

Az ételdobozok előnye, hogy az is megőrzi anonimitását, aki finomságot tesz bele és az is, aki kiveszi belőle – mondta a Pécsről indult kezdeményezés soproni elindítója, Suri Vera. Jelenleg 10-12 önkéntes is dolgozik azon, hogy a pékségekben naponta megmaradt termékeket összegyűjtsék és a tárolóba tegyék, ugyanakkor új segítőket is mindig szívesen fogadnak.

A koronavírus-járvány idején is működtek a dobozok, az ellátás folyamatos volt, sok segítséget kaptak – magyarázta Suri Vera, aki elmondta azt is, hogy nem számolják, mennyien tesznek ételt a dobozokba és mennyien viszek el belőlük.

Kiemelte, hogy az adományozók a dobozokba továbbra is tartós és csomagolt élelmiszereket tegyenek, lehetőleg a lejárati idő megjelölésével. Fontos, hogy csak olyan termék kerüljön a tárolókba, amelyeket mi magunk is elfogyasztanánk. A meleg időjárás miatt főt ételek adományozását nem javasolja.

Városunkban jelenleg három helyen működik ételdoboz: egy a piacnál, egy a Jereván lakótelepen a szolgáltatóháznál és egy Bánfalván, az egykori lángos bódé mellett.

 

A fotók archív felvételek

Legnépszerűbb cikkek