| 1 perc olvasás

Nyeregbe pattant a város apraja-nagyja

Szeptember 17-én, vasárnap délután nyolcadik alkalommal rendezte meg Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a Tekerj Sopron! programot az Európai Mobilitási Hét keretein belül. A kezdeményezés célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kerékpározók a Kodály tér előtt, a Jereván lakótelepről indultak, majd a belvároson át ugyanide érkeztek vissza.

A kerékpáros felvonuláson dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, dr. Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere és Tóth Éva kulturális tanácsnok, önkormányzati képviselő is részt vett.

fotó: Hidegh András

„Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a város a Tekerj Sopron! napot, amikor arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a kerékpározás nemcsak szabadidős tevékenység, hanem egy valós közlekedési alternatíva. Arra buzdítok mindenkit, hogy a napi ügyeit hogyha tudja, kerékpárral tegye meg a városban, ezzel védve a környezetet és jó példát mutatva másoknak is” – mondta el dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

A túra mindenki számára könnyen teljesíthető volt, így a család legfiatalabb és legidősebb tagja közösen tekerhette le a távot. Összesen hat kategóriában nevezhettek a kerékpározók: 10 év alatti, 10-18 év közötti és 18 év fölötti női, illetve férfi kategóriákban.

A kerékpártúra mellett ugrálóvár és ügyességi játékok is várták az érdeklődőket. A visszaérkezést követően pedig kerékpárokat és még sok más ajándékot is kisorsoltak a túrát teljesítők között.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek