| 2020. október. 12. | 2 perc olvasás

Nyerjen egy Grabner József festményt! - különleges programmal búcsúzik a festőművész tárlata

Utolsó hetéhez érkezett a Festőteremben a Grabner József kiállítása, ahol a 80 éves mester közel 80 festménye látható. A tárlat hétfő kivételével minden nap 10:00-18:00 között ingyenesen látogatható és sokan fel is keresik: családok, baráti társaságok, diákcsoportok. A záró hétvégére különleges csemegékkel várják a tárlatlátogatókat – azokat is, akik már látták a képeket.

A finisszázs hétvégén a „Látkép másképp” című életműkiállításon minden egy kicsit „másképp” lesz majd. Szombaton és vasárnap egész nap élő utcazene szól a kiállótérben – persze ez is másképp. 10:00-12:00 óra között békebeli verklimuzsika szól, 14:00-15:00 között Migovics Zoltán harminikázik a képek között, 16:00 óra után pedig Rogács László zonográzik az arra sétálóknak. Mert ez a kiállítás olyan, mintha egy nagy soproni sétát tenne az ember: soproni utcák, terek és közök a témái a képeknek, meg persze a várost ölelő erdők, hegyek, patakok… Mindkét napon lesz lehetőség a helyszínen borkóstolásra is: a Bruckner Borászat 15.00 órától borbemutatóval is készül a látogatók számára. A Bruckner Borászat 12 szép borospalackja amúgy része a kiállításnak is, hiszen a népszerű soproni pincészet üvegeit Grabner József festményei díszítik.


fotók: Pluzsik Tamás

De, ami a legfontosabb: minden hétvégi tárlatlátogatónak esélye van arra, hogy nyerjen egy Grabner-festményt. A képek alatt egy-egy kalap várja az arrajárókat – ide lehet leadni majd a voksokat. A belépéskor mindenki kap egy szavazószelvényt, amit abba a kalapba kell elhelyeznie, amelyik kép neki a legjobban tetszett a tárlaton. A záró dálutánon valemennyi szelvény részt vesz majd a sorosláson, melynek fődíja: egy Grabner-festmény lesz.

A finisszázs program részeként 18-án vasárnap 17:00 órai kezdettel Grabner József tart egy sajátos tárlatvezetést, majd a város nevében Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke értékeli a művész munkásságát. Ekkor tudjuk meg azt is, vajon ki az, aki egy szép Grabner-képpel gazdagodhat.A beltérben a maszk viselése előírás, a bejáratnál kézfertőtlenítésre is lesz lehetőség. A borkóstolás természetesen maszk nélkül javasolt, de palackos értékesítés is lesz a helyszínen. A tárlat és a hétvégi kísérőporgramok is ingyenesen látogathatók, a program az „Identitás és koházió erősítése Sopronban” című pályázat segítségével valósulhat meg.

Legnépszerűbb cikkek