| 2019. január. 22. | 1 perc olvasás

Nyílt nap a Kapuvári Rendőrkapitányságon

A Kapuvári Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett középiskolás tanulók részére.

A kapuvári rendőrök 2019. január 21-én 8 órától várták a rendőri hivatás iránt érdeklődő diákokat. A rendezvényen résztvevőknek lehetőségük volt megismerkedni a rendőrkapitányság épületével, annak irodáival, a kihallgató- és az előállító helyiségekkel. A jelenlévők beülhettek egy szolgálati gépjárműbe, kipróbálhatták a megkülönböztető jelzések használatát, valamint magukra ölthettek egy lövedékálló mellényt is.

A rendőri hivatás iránt elhivatottságot érzők tájékoztatást kaptak a jelentkezés feltételeiről és a bűnmegelőzési szakemberek drogprevenciós előadását is meghallgathatták. A hallgatóság a témával kapcsolatos kérdéseit is feltehette, az előadóktól minden részletre kiterjedő válaszokat kaptak a jelenlévők.

A drogprevenciós előadás hasznos tanácsai:

- Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!
- Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akiben megbíznak!
- Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
- Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!

Borítóképünk forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek