Nyílt nap a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen

Több mint száz középiskolai tanuló tett látogatást június 3-án a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Főképp a középiskolák végzős diákjai részére meghirdetett nyílt nap alkalmából a katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai előadásokkal, bemutatókkal várták az új Rendészti Integrált Központban az érdeklődőket Sopronban.

A látogatók megismerhették a katasztrófavédelem szervezeti felépítését, feladatait, betekintést nyerhettek a tűzoltók munkájába. Rövid oktatófilmeken, előadásokon keresztül a helyes tűzjelzés adásának kritériumaival, a segélyhívó számokon túl a segélyhívás fogadásával és a tűzoltó technikai eszközökkel egyaránt megismerkedhettek. A kirendeltség munkatársai az évszak és a közelgő nyári szünet kínálta program lehetőségekre tekintettel kiemelt tájékoztatást adtak a fiataloknak a szabadtéri rendezvényekkel, tábortüzekkel kapcsolatban, felhívva a figyelmüket a veszélyekre és a követendő magatartási szabályokra is.

fotó: Katasztrófavédelem 

A középiskolák tanulóinak szervezett nyílt nap a diákok tűzvédelmi ismereteinek bővítésére és a tűzoltó hivatás iránt érdeklődő fiatalok tájékoztatására egyaránt jó lehetőségként szolgált.

fotó: Katasztrófavédelem 
fotó: Katasztrófavédelem 

Borítókép; Katasztrófavédelem 

Legnépszerűbb cikkek