Nyílt nap a soproni vasútállomáson

A GYSEV Zrt., a Europe Direct Győr-Moson-Sopron, valamint a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. a Vasút Európai Éve alkalmából programot hirdet szeptember 17-re.

Európa arra törekszik, hogy a világ első klímasemleges kontinensévé váljon. Ennek érdekében nagyszabású változtatásokat kell végrehajtani a közlekedési ágazatban is, csökkenteni kell például az üvegházhatású gáz kibocsátását. Az Európai Bizottság támogatja a kibocsátásmentes és az alacsony kibocsátású járművek piacának növekedését, illetve törekszik a biztonságos és fenntartható közlekedési formák előtérbe állítására. 2021-et az EU a vasút európai évének választotta, hogy ezzel is népszerűsítse, mint fenntartható közlekedési formát.

A megfogalmazott elvek szellemében a szervezők a következő programokkal várják az érdeklődőket:

1. Óvodások és alsó tagozatos iskolások

A jelentkező csoportok izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt a soproni vasútállomáson 2021. szeptember 17-én 9:00-14:00 óra között (a regisztrációt követő csoportbeosztással):

  •    tudnivalók, érdekességek a vasúti közlekedéssel kapcsolatban
  •    vonatlátogatás
  •    mini KRESZ-pálya
  • Európa-sátor – játékok, érdekességek a klímavédelemmel, fenntartható közlekedéssel kapcsolatban
  •    9:00 és 11:00 óra között az óvodásokat, míg 11:00 és 14:00 óra kötött az alsó tagozatos gyerekeket várják 30-40 perces bontásokban

Jelentkezés: totheva [at] gysev [dot] hu
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10. péntek 16:00 óra.

2. Középiskolások kreatív alkotóversenye

„Hogyan képzelem el a közlekedést 30 év múlva?” címmel jelen felhívásra középiskolás osztályok kreatív pályázatát várjuk, melynek témája a vasúti közlekedés, a fenntartható közlekedés. Szabadon választott technikával készített pályázatokat (rajz, képregény, fotómontázs, egyéb kreatív alkotás) vagy max. 1 oldalas leírást várunk a megadott témában. A határidőig beérkező rajzokat a megyei Europe Direct iroda Facebook oldalán lehet majd lájkolni. A 2021. szeptember 17-én 13:00 óráig legtöbb lájkot gyűjtő osztály is meglepetésben részesül. Jelentkezni ezen a linken lehet. Az alkotásokat a gyms [at] europedirect [dot] hu e-mail címre várják.

Jelentkezési lap és az alkotások beérkezési határideje:

  • 2021. szeptember 14. kedd 16:00 óra
  • A versenyre iskolánként több csapat/osztály is jelentkezhet.
  • A legjobb pályamunkát készítő osztály 1 napos győri kiránduláson vehet részt, izgalmas programokkal.
  • Eredményhirdetés: 2021. szeptember 17-én 14:00 órakor, amit a Europe Direct iroda facebook oldalán élőben közvetítenek.

3. Bepillantás a kulisszák mögé

A vasút európai éve alkalmából szervezett program keretében 2021. szeptember 17-én 14:00 órától és 14:30-tól 15-15 fő részére lehetőség nyílik megtekinteni a GYSEV forgalomirányító központját. Az időben előbb jelentkező személy jogosult a részvételre.

Jelentkezni ezen a linken lehet.
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 14., kedd 16:00 óra.

Borítókép; illusztráció 

Legnépszerűbb cikkek