| 2023. május. 31. | 1 perc olvasás

Nyílt nap és toborzás a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen

Nyílt napot és toborzást tart a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség június 1-jén és 2-án a Rendészeti Integrált Központban. A rendezvényen a szakemberek bemutatják a hivatásukat, valamint ismertetik, hogy milyen feltételek mellett lehet valakiből tűzoltó.

Tűzoltókat toboroz a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A jelentkezők egy toborzónap keretében ismerkedhetnek meg a tűzoltó hivatással és a jelentkezés feltételeivel, valamint megismerhetik közelebbről a Rendészeti Integrált Központot. 

A jelenlegi szabályok szerint a 18. életévét betöltött, büntetlen előéletű, magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek tűzoltónak. A jelentkezőknek egy egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgán kell megfelelniük, sőt, aki eléggé bátornak érzi magát, nemzetközi akciókban is kipróbálhatja magát.  

A toborzó kampány plakátját a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói készítették. Az oktatási intézmény és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség együttműködése több évre nyúlik vissza – számos kampányban dolgoztak már együtt. 

Legnépszerűbb cikkek