| 2020. március. 3. | 1 perc olvasás

Nyílt napokkal várják az újdonsült ovisokat a soproni óvodák

Az óvodai beiratkozás feladhatja a leckét a szülőknek, főleg ha korábban nem járt a gyermek bölcsődébe. Idén április 21-én és 22-én van lehetőség beíratni oviba a kicsiket, akár több intézményt is megjelölve. A nyílt napok már márciusban megkezdődnek, ezekről érdemes érdeklődni a kiválasztott intézményeknél.

Minden gyermek, aki az év augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, óvodába járhat. Az óvodai időszak alapértelmezetten a kicsik hatodik életévéig, vagyis a tankötelezettség eléréséig tart.

illusztráció
illusztráció
Sopronmédia archívum

A beiratkozásra valamennyi soproni óvodában április 21-én és 22-én reggel nyolc órától egészen délután hat óráig lesz lehetőség. Virágh Natália Anna, Sopron humánszolgáltatási osztályának osztályvezető- helyettese kérdésünkre elmondta: a szülők, illetve a gyermekek feltétlenül hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, a beiratkozó születési anyakönyvi kivonatát, és TAJ kártyáját is.

Az óvodai beiratkozásról bővebben az alábbi videóban hangzanak el információk:

illusztráció
illusztráció
Sopronmédia archívum

A Soproni Egyetem gyakorló óvodái már március elején nyílt napokkal fogadják az érdeklődő hozzátartozókat. Fontos, hogy a szülő és a gyerek is meglátogassa a kiválasztott intézményeket, hangsúlyozta Kozák Tamásné,  a Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda vezetője.

Városunkban összesen 15 önkormányzati óvoda és 9 más fenntartású intézmény várja a kicsiket. Az óvodakötelezettség teljesíthető önkormányzati, állami fenntartású vagy egyházi fenntartású óvodákban is. 

Címkék: óvoda

Legnépszerűbb cikkek