| 2024. április. 8. | 1 perc olvasás

Nyilvános vitaest a Soproni Egyetem Lámfalussy Karán – A téma: a közösségi média

Április 17-én 16:30-as kezdettel várja Erzsébet utcai campusának aulájába a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara a téma iránt érdeklődőket.

A Lámfalussy Vitapódium elnevezésű vitaversenyt 2022-ben hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Soproni Egyetem Közgazdaságtudományi Kara. Az első két rendezvény sikere után idén harmadik alkalommal mérik össze retorikai és szakmai felkészültségüket a kar III. éves hallgatói.

A négyfős csapatok az oxfordi típusú vita szabályai szerint tesznek kísérletet a hallgatóság meggyőzésére pro és contra érvekkel, a következő tételmondatot körüljárva: „A közösségi média segíti a széleskörű tájékozódást.”

A „Pro” oldalon: Golnerits Máté, Katona Dániel, Major Laura, Tóth Vivien

A „Contra” oldalon: Kelemen Katica, Nagy Karolina, Papp Kinga, Pinezits Kevin Attila

A vita az egyetem üzleti kommunikáció tantárgyának keretében valósul meg, és a korábbi évekhez hasonlóan a tantárgy oktatója, dr. Pirger Tamás adjunktus vezeti, illetve moderálja azt.

„Nagy örömünkre szolgál a Lámfalussy-karon, hogy ismét megrendezhetjük ezt a regionális szinten is unikálisnak számító eseményt. A csapatok szintén izgalommal várják már a vita napját, ők természetesen már az elmúlt heteket is a felkészüléssel töltötték, melyhez oktatói segítséget is kaptak. A témát idén is maguk a vitázó csapatok választhatták ki a kar oktatói által javasolt, meglehetősen széles palettán elhelyezkedő, gazdasági és társadalmi vonatkozású tételmondatok közül. Példaként: a sportfinanszírozás, a mesterséges intelligencia, a fenntartható fejlődés, a zöld energia és a hazai adórendszer egyes kérdései is helyet kaptak a válaszható témák között” – mondta el dr. Pirger Tamás

A rendezvény nyilvános és előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Legnépszerűbb cikkek