| 2022. április. 13. | 1 perc olvasás

Nyilvános vitaest a Soproni Egyetem Lámfalussy Karán – A téma: a négynapos munkahét

Április 19-én 16 órai kezdettel várja Erzsébet utcai campusának aulájába a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara a téma iránt érdeklődőket.

A Soproni Egyetem I. Lámfalussy Vitapódiumán –, melyet hagyományteremtő szándékkal rendeznek – a négynapos munkahét bevezetéséről, annak társadalmi, illetve gazdasági vonatkozásairól fognak vitázni a Lámfalussy Kar III. éves hallgatói. A négyfős csapatok az oxfordi típusú vita szabályai szerint mérik össze retorikai és szakmai felkészültségüket, melynek keretében kísérletet tesznek a hallgatóság meggyőzésére is „pro” és „contra” érvekkel.

A „Pro” oldalon: Környey Dávid, Mészáros Dominik, Nyerges Marcell, Prégler Krisztina

A „Contra” oldalon: Mesics Dominika, Nagy Bálint, Nagy Lola, Östör Dominik

„Vitaestünket -, mely talán városi szinten is kicsit kuriózumnak számít – az üzleti kommunikáció tantárgy keretében rendezzük. A csapatoknak több hét állt rendelkezésre a felkészüléshez, tehát a tételmondat mellett vagy ellen szóló érveket összegyűjteni és nyilvános beszéd formájába önteni. Ehhez természetesen oktatói segítséget is kaptak. A témát egyébként maguk a vitázó csapatok választhatták ki a kar oktatói által javasolt, meglehetősen széles palettán elhelyezkedő, gazdasági vonatkozású tételmondatok közül. Példaként: a sportfinanszírozás, a fenntartható fejlődés, a zöld energia és a kriptovaluták kérdésköre is helyet kapott a válaszható témák között” – mondta el dr. Pirger Tamás adjunktus, a tantárgy oktatója, a rendezvény és a Lámfalussy Kar képviseletében.

A rendezvény nyilvános és előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Legnépszerűbb cikkek