| 2021. július. 14. | 1 perc olvasás

Nyitott Porták Napja az Alpokalja-Fertő-tájon

Július 17-én, szombaton mindenki számára szabadon látogathatók az Alpokalja - Fertő Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak üzemei és portái. Az egész napos programot kerékpáros és lovaskocsis túra is színesíti.

"Járd körbe... Csodáld meg... Kóstolj bele..." – ezzel a szlogennel hív és vár minden érdeklődőt az Alpokalja-Fertő Táj Nyitott Porták Napja. A nap folyamán az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon bepillantást nyerhetnek a térség tíz településén található védjegyes, kézműves termelők üzemeibe és manufaktúráiba. A legtöbb helyen nem csupán nézelődni lehet, hanem minőségi termékeket is kóstolhatnak a látogatók, kézműves termékeket készíthetnek, verseket, koncerteket hallgathatnak, családi programokon vehetnek részt.

"A program során lesznek vezetett portatúráink is, amelyeket kerékpárral vagy lovaskocsikázással ajánlunk a vendégeink figyelmébe – mondta el Szakály Szabolcs. Az Alpokalja - Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület szakmai vezetője hozzátette: a kerékpártúrákat Szigethi Balázs vezeti (indulás délelőtt 10 órakor Sopronkövesdről és 14 órakor Hegykőről), a lovaskocsis túrákat pedig Tislér Diána biztosítja (indulás 14 órakor Hegykőről). 

A nyitott porták között megtalálható lesz az 1 Csepp Pálinka üzeme, a Kemencés Csárda, a Rozália Vendégház, a Harkai Kincsesház, Sáros Viktor szőlőskertje, Som Emi kecskefarmja, a Franciska major, a Szentkői Sörház, a Horváth Ház Panzió boros pincéje, Völgyi János festőművész „verses kertje”, a Madárlátta Vendégház és az Erhardt pékség mozgó pékautójával is lehet találkozni.
Szakály Szabolcs kiemelte, hogy a porták ingyenesen látogathatók, de a programok egy része regisztrációhoz kötött, vagy térítés ellenében lehet rajtuk részt venni. Minden további információ megtalálható a vidékfejlesztési egyesület honlapján és közösségi oldalán.

Legnépszerűbb cikkek