| 2023. június. 1. | 1 perc olvasás

Nyitva áll a vállalkozások előtt az új soproni inkubátorház

Az inkubátorház az új vállalkozások városba települése mellett abból a célból jött létre, hogy a helyi vállalkozók számára is új, korszerű telephelyeket biztosítson Sopronban. A fejlesztés hozzájárul a helyi gazdaság erősítéséhez, ami kiemelt cél a városvezetés számára.

Csütörtökön sajtóbejárás keretében mutatták be az Innovációs és Technológiai Centrum (ITC) területén kormányzati támogatásból megépült új inkubátorházat, mely az M85 gyorsforgalmi út Sopron-Kelet csomópontja közelében helyezkedik el.

Fotó: Griechisch Tamás

A sajtóbejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy a jelenlegi nehéz, háborús gazdasági helyzetben kiemelt jelentősége van annak, hogy városunkban olyan fejlesztések valósulnak meg, melyek tovább erősítik a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. Az új inkubátorházban lehetőség van műhelyt, raktárat és irodát is bérelni, a pályázati feltételek pedig mindenki számára elérhetőek az önkormányzat honlapján. Az inkubátorház a bérelhető egységeken kívül tartalmaz közösségi tereket, tárgyaló- és előadótermeket is.

fotó: Griechisch Tamás

Az új inkubátorház kialakítása a környezettudatosság és az energiahatékonyság jegyében zajlott. Az épület fűtési és hűtési hőenergiáját hőszivattyúk biztosítják, az áramellátást pedig napelemrendszer támogatja. Az ingatlan teher- és személygépjárművel egyaránt jól megközelíthető, számos parkolóhely áll a bérlők, az itt dolgozók és az épületbe érkező vendégek rendelkezésére.

A kivitelezési munkákat a FÉSZ Zrt. és a STETTIN-HUNGARIA Kft.  kezdték meg 2022 januárjában, melyek 14 hónap után, 2023 márciusában befejeződtek. Az inkubátorház 2023. nyár közepén kerül megnyitásra. Az inkubátorház a városvezetés és a Sopron Holding Zrt. együttműködésében 2,6 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg.

Fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek