| 2020. július. 4. | 1 perc olvasás

A legmagasabb vizsgát tették le motoros polgárőrök Sopronban

Tizenkét motoros polgárőr tett vizsgát szombaton Sopronban, a cél az volt, hogy a jövőben segíteni tudják a motoros rendőrök munkáját városunkban, sőt az egész megyében.

F3-as kategóriában, vagyis a megszerezhető legmagasabb jogosítvánnyal ezentúl a motoros rendőrök munkáját is segítheti az a tizenkét motoros polgárőr, akik szombaton tettek elméleti és gyakorlati vizsgát Sopronban. A motorosokat az Országos Polgárőr Szövetség motoros tagozatának Veszprém és Zala megyei elnökségi tagja vizsgáztatta.

Víg József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy a fiúk ezentúl a megyei rendőr-főkapitányság összehangolt éves programja szerint fogják ellátni azokat a rendezvénybiztosítási feladatokat, ahol szükség van motorosokra. Ezzel csökkenteni tudják az ezekre a feladatokra igénybe vehető rendőrállományt.

Hozzátette, hogy a Soproni Motoros Túra Club nyolc tagja még a koronavírus-járvány kitörésének kezdetén csatlakozott az egyesülethez és aktívan kivették részüket az ellenőrzésekben, azóta mintegy ötezer kilométert tettek meg motoron. Egyebek mellett lezárt kilátókat, játszótereket ellenőriztek. Mellettük az egyesület további négy tagja tett sikeres vizsgát.

Kecskés Péter polgárőr, aki hét másik klubtársával együtt tett vizsgát, azt mondta, hogy a clubbal egy csapatként döntötték el, hogy csatlakoznak a polgárőr egyesülethez. A vizsga ezúttal inkább csak formalitás volt meglátása szerint, mert rengeteg időt fordítottak korábban is a felkészülésekre és a vizsgákra.

Forrai Zsolt, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti rendőr-főkapitány helyettese azt mondta, hogy nagy szükség van a motoros polgárőrök munkájára, hiszen olyan területeken tudják segíteni a rendőrök munkáját, ahová nem feltétlenül lenne szükséges motoros rendőröket beosztani.

Legnépszerűbb cikkek