| 2021. október. 29. | 1 perc olvasás

Nyolcezer forint büntetést kaphatnak azok, akik maszk nélkül utaznak

A kormány döntésének megfelelően újra maszkviselési kötelezettség lép életbe a tömegközlekedésben. 2021. november 1-től a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenkinek kötelező a vonatokon, valamint az állomások és megállóhelyek zárt és nyitott területein az orr és a száj előírás szerinti maszkkal történő eltakarása. A maszkhasználatra vonatkozó előírásokat be nem tartó személy az utazásból kizárható, és 8000 forint pótdíj megfizetésére kötelezhető.

Ausztriában a tömegközlekedési eszközökön, valamint az állomások és megállóhelyek zárt területein kötelező a szájat és orrot eltakaró FFP2 maszk viselése. A rendelkezés érvényes a Sopronból, Fertőszentmiklósról és Szentgotthárdról Ausztriába közlekedő vonatok esetében is. Az Ausztriába történő beutazáshoz további információ, valamint az aktuális szabályozás a Konzuli szolgálat honlapján érhető el.

A Szlovák Köztársaság kormányának döntése alapján további intézkedésig minden, a Szlovák Köztársaságba külföldről beérkező nemzetközi vonatot rendőrségi ellenőrzésnek vetnek alá a Covid delta variáns terjedésének megelőzése, hatásainak csökkentése céljából. Az ellenőrzés során az országba történő belépés feltételeit vizsgálják.

Kérjük utasainkat, hogy a gördülékeny ellenőrzés érdekében a Szlovák Köztársaságba való belépés előtt készítsék elő a Szlovákia területére való beutazáshoz vagy átutazáshoz szükséges dokumentumokat!

A Szlovákiába történő beutazáshoz további információ, valamint az aktuális szabályozás a Konzuli szolgálat honlapján érhető el: 

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek