| 1 perc olvasás

Nyugalmazott tűzoltók találkoztak a Rendészeti Integrált Központban

A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltóparancsnokság által szervezett eseményen az elmúlt évtizedek történéseit és élményeit is felidézték a nyugállományba vonult kollégák. A rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester is megköszönte a nyugdíjas tűzoltók több évtizedes áldozatos és kitartó munkáját.

A találkozón a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az elmúlt év történéseiről tartott előadást a résztvevőknek. Molnár Sándor az idei év nagyobb tűz- és káreseteiről, valamint a vonulási adatokról is tájékoztatta a nyugalmazott kollégákat. 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester is megköszönte a nyugdíjas tűzoltók több évtizedes áldozatos és kitartó munkáját.

Fotó: Griechisch Tamás
A városunkat sújtó június 8-ai villámárvíz is bebizonyította, hogy a katasztrófavédelem működésére és szolgálatára Sopronban is nagy szükség van. A mai találkozó jó alkalom arra, hogy a tűzoltók megosszák egymással tapasztalataikat múltról és jelenről. A békénk és a biztonságunk megőrzése napjaink egyik legfontosabb kérdése, ezért is lényeges, hogy meghallgassuk a nyugalmazott tűzoltók véleményét, akik évtizedeken keresztül őrizték az ország biztonságát

- mondta el portálunk kérdésére dr. Farkas Ciprián. 

Fotó: Griechisch Tamás

Monostor Ernő, a találkozó főszervezője kiemelte: a rendezvény legfőbb célja, hogy a hajdani tűzoltók felidézzék a közösen átélt eseményeket és élményeket.  

Az eseményen a Rendészeti Integrált Központot is megtekintették a résztvevők, majd a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség új gépjárműfecskendőjét is megismerhették a nyugalmazott tűzoltók. 

Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek