Nyugdíjas farsangot tartottak a Jerevánon

14. alkalommal tartottak farsangot a nyugdíjasok a Jereván lakótelepen. A program célja ismét az volt, hogy a szép korúak összegyűljenek és együtt töltsenek egy vidám délutánt. A rendezvényen előkerültek a saját készítésű jelmezek és a saját előadásban bemutatott szórakoztató darabok is.

Trombitaszóval indult a nyugdíjasok farsangja a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klubban. Az idősek összejövetelén jelmezversenyt nem tartottak, de így is nagyon sokan készültek jelmezzel, hogy ezzel is színesebbé tegyék a közös ünnepséget.

A rendezvény már komoly múlttal rendelkezik, hiszen közel másfél évtizeddel ezelőtt tartották az első ilyen típusú farsangot. - Én úgy látom, hogy ez egy nagyon életvidám társaság – emelte ki dr. Koltai Miklósné, a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klub vezetője. - Nem jellemző ránk, hogy szomorkodnánk, inkább félretesszük a betegségeket és gyógyszereket, és csak a vidámságra, a pozitív gondolkodásra koncentrálunk – fejtette ki.

Az aktív klub életében gyakoriak az ehhez hasonló összejövetelek. A rendezvényt most is a már megszokott jereváni összefogás jellemezte. - Nagyon büszkék vagyunk arra itt a Jerevánon, hogy kiváló jó közösségek vannak a fiataloktól a szépkorúakig – világított rá Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. - Példamutató közülük is a Soproni Lővéri Nyugdíjas Klub, ugyanis a tagok rendkívül aktívak és összetartóak – fűzte hozzá.

- A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat örömmel támogatja a civil szervezeteknek a helyi közösségeket gyarapító, jeles napokhoz kötődő rendezvényeit - mondta a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke, Tóth Éva. Ezek között a színes jelmezes farsangi kavalkád hagyománya a legvidámabbak közé tartozik, amely a tervezés, a készülődés, a jelmezkészítés, a próbák időszakával együtt közösséget építő és összekovácsoló ereje miatt is értékes.

A rendezvényen részt vett Magas Ádám önkormányzati képviselő is.

Legnépszerűbb cikkek