| 2016. augusztus. 12. | 1 perc olvasás

Nyújtsd a karod Sopron #2!

Áprilisban került megrendezésre az első Nyújtsd a karod Sopron névre hallgató esemény, amely egy különleges koncepcióval próbált kiszakadni a többi véradásból.

A rendezvény lényege az volt, hogy a cégek egymást „hívhatták ki” véradásra, ezzel felhívva a figyelmet a társadalmi felelősség vállalásra, valamint az önzetlen segítségnyújtásra. A sikerre való tekintettel, augusztus 16-án megrendezik az esemény második felvonását, a Nyújtsd a karod Sopron #2-t! A helyszín az új tulajdonosi kézbe került Körház lesz.

Augusztusban kiemelt fontosságú a véradás, ugyanis a 20-ai hétvégén rengeteg baleset történik, valamint nyáron a nyaralások, utazások miatt csökken a véradások száma. Egyetlen véradás alkalmával, 3 embernek elegendő készítményt ajánlhatunk fel gyógyászati célokra, ehhez pedig mindössze egy apró tűszúrás és pár perc türelem szükséges. 2014 óta az Országos Vérellátó Szolgálat a zárójelentéseken „Szeretettel: az Ön véradója” matricát helyeznek el, a vért adományozók pedig SMS-t kapnak azon a napon, amelyiken felhasználták vérét a gyógyításban, így személyesebbé téve az önzetlen gesztust.

Azon kívül, hogy életeket menthetünk, saját egészségünk számára is elengedhetetlen az alkalmankénti vérfelfrissülés, ez viszont csak úgy történhet meg, ha előtte adunk is. A véradás csökkenti a rák, valamint a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Mindezek mellett különböző vizsgálatokon is átesik a donor, amely megfelel egy féléves orvosi ellenőrzésnek.

A Nyújtsd a karod Sopron #2 az önzetlen vérkészítmény felajánlást egy különlegességgel szeretné meghálálni. Minden véradó részt vesz a tombolasorsoláson, ahol több értékes felajánlást is ki fognak sorsolni. Többek között egy 2 éjszakás hévízi wellness pihenést!

Nem kell mást tenned, mint augusztus 16-án megjelenni a Soproni Körházban és részt venni az eseményen, ahol délután 4-től várnak minden kedves véradót!

További információk az esemény Facebook oldalán.

 

Címkék: véradás

Legnépszerűbb cikkek