| 2017. december. 31. | 1 perc olvasás

Óévbúcsúztató a 60 éves Sopron Város Fúvószenekarával!

Nagy sikerű évzáró koncertet tartott a Novomatic Arénában, mintegy 1800 vendég előtt a 60. születésnapját ünneplő Sopron Város Fúvószenekara, immáron 32. alkalommal.

A teltházas koncerten vendégként fellépett, Markovits Csaba a Wiener Staatsoper művésze, a Salzburgi Ünnepi Játékok állandó meghívottja, valamint Kéri György az első magyar skótdudás is.

Rövid zenei bevezető után, ünnepi beszédében Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elmondta, hogy a zene hangjaival búcsúztatják az óévet és köszöntik az újévet. Sopron Város Fúvószenekara 60 éves fenállását ünnepli és ennek a jubileumi évnek a lezárása is ez a koncert. Megköszönte a közönségnek, hogy évről évre hűséges hallgatóként, nézőként részt vesznek a a zenekar koncertjein. Zárásként eredményekben gazdag új esztendőt, valamint a koncerthez jó szórakozást kívánt.

fotó: Griechisch Tamás

A koncerten a zeneszámok között Kocsis-Holper Zoltán konferált, a zenekart Ferenczi Balázs karmester vezényelte.

A fúvószenekar sokszínű előadásában többek között Lehár Ferenc és Erkel Ferenc műveiből, a 40-es és 50-es évek amerikájának, vagy éppen James Bond filmjeinek a zenéjéből, latin és mediterrán dallamokból is hallhatott válogatást a közönség.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek