Okos városok-okos települések konferencia

Innovatív városrehabilitációs gyakorlatokkal, és modellprogramokkal ismerkedhettek szakemberek és városvezetők Fertőszentmiklóson kedden. A szakmai konferencián szó esett az Okos Város projektek lehetőségeiről kis és közepes méretű településeken is.

Fenntarthatóság, és hatékonyság. Ezek a legfontosabb ismérvei egy okos városnak. A smart city elképzelés azon alapul, hogy a településen élők digitális felkészültsége, tudása és főleg igénye találkozzon az adott lakóhely fejlesztési irányaival. A szakmai konferencián ezeknek a módszereknek a fontosságáról, és kisebb települések bevonásáról is tájékozódhattak az érdeklődők- árulta el Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere.

A különböző informatikai rendszerek és innovációs ötletek megvalósításában is nagy előrelépés történt, hiszen megalakult, Közép-Európában elsőként az Innovációs és Technológiai Minisztérium - mondta el Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője.

A különböző innovációs ötletek megvalósítása nagyban segíthet a közlekedésben, a mezőgazdaságban a környezet védelmében, de még a közigazgatásban és a városfejlesztésben is, ami a 21. századi igényekhez alkalmazkodik.


fotó: Griechisch Tamás


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek