| 2020. február. 12. | 2 perc olvasás

Oktatással a természet oldalán - a Tanulmányi Erdőgazdaság 2020-as tervei

Januártól Ábrahám István a soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. új vezérigazgatója. Az új vezető második generációs erdész, édesapjától örökölte az erdők, a természet szeretetét.

Az otthonról hozott útravaló indította el pályáján Ábrahám Istvánt. Szakmai tanulmányait a Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskolában kezdte, majd a Soproni Egyetemen lett okleveles erdőmérnök. Végül Mosonmagyaróváron szerzett mezőgazdasági mérnök diplomát. Képzettsége is predesztinálta a pozíció betöltésére, de nem mellékes szakmai tapasztalata sem, hisz az előző három évben már vezérigazgató-helyettesként dolgozott a TAEG Zrt. élén.

Elődje, Jámbor László 21 évig irányította az erdőgazdaságot, magasra tette a mércét hosszú munkássága során. A pozíciójától búcsúzó vezérigazgató  lelkiismeretesen felkészítette a székét átvevő Ábrahám Istvánt, hogy jól átlássa a rá váró feladatokat - hangzott el a Sopron TV Szerda este című műsorában.

Ábrahám István (balra) és Bánáti László
Ábrahám István (balra) és Bánáti László

„Legfőbb célom az, hogy folytassam Jámbor László munkáját. A Soproni Parkerdő fejlesztése és fenntartása továbbra is kiemelt szerepet kap a feladataim között. Az Agrárminisztérium Országfásítási programjában is aktívan részt veszünk, próbálunk a legmesszemenőbben megfelelni az elvárásoknak- osztotta meg jövőbeni terveit a vezérigazgató.

Ábrahám István elmondta: idénre tervezik a Muckon az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont kivitelezését és remélhetőleg az avatását is.  - Most zajlik a közbeszerzési eljárás, jövő héten zárul le, reméljük, pozitív hírekkel tudunk majd szolgálni ezzel kapcsolatosan - tette hozzá.

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont látványterve
Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont látványterve

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekinthetik meg:

- A központ épülete 250 nm látogató területtel rendelkezik majd, ahol interaktív kiállításokkal fogjuk bemutatni az erdő növényeit, a benne élő állatokat. Egy vadaspark létesítése is tervben van, ahol Magyarország öt nagyvad faját tudjuk bemutatni. Különlegessége az lesz, hogy egy emelt rámpán közlekedve, felülről figyelhetjük meg az állatokat  természetes közegükben mozogva – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Szintén új pozíciót tölt be Bánáti László a TAEG-nél, aki az év elejétől közjóléti vezérigazgató-helyettesként segíti a vezérigazgató munkáját.

„A parkerdő és a közjóléti feladatok eddig is közel álltak a szívemhez, szerencsére most is a feladatkörömbe tartoznak ezek a munkák. A továbbiakban is a hatáskörömbe tartoznak a kommunikációs és oktatási tevékenységek. Nagy hangsúlyt fektetünk a következő generáció kinevelésére, szeretnénk tovább mélyíteni az eddig is jó kapcsolatot a helyi erdészeti középiskolával és természetesen a Soproni Egyetemmel is” – tudtuk meg az vezérigazgató-helyettestől.


Fotó: Griechisch Tamás

A szakemberek kérik az erdőlátogatókat, hogy tartsák tiszteletben az erdőjárás etikettjét, őrizzék meg a természeti értékeket az utánuk érkezőknek, ezzel segítik az erdészek áldozatos munkáját is.

Legnépszerűbb cikkek