| 2023. január. 23. | 1 perc olvasás

Oktatással a természet oldalán - egyeztetést tartott a TAEG Zrt. és a Soproni Egyetem

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Egyetem vezetősége egyeztetést tartott, melynek helyszínét a Kőhalmy Vadászati Múzeum épületében található Erdei Iskola terme biztosította.

A házigazda képviseletében prezentációt tartott dr. Sándor Gyula vezérigazgató, Bánáti László oktatási és ökoturisztikai igazgató, valamint dr. Folcz Ádám termelési és kereskedelmi igazgató.

Prof. dr. Fábián Attila rektort követően a Soproni Egyetem 4 karának – Benedek Elek Pedagógiai Kar, Erdőmérnöki Kar, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar – dékánja, továbbá az Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója vázolta fel, hogy milyen további kapcsolódási pontok, együttműködési lehetőségek alakíthatóak ki a saját területükön a TAEG Zrt-vel.

Az értekezlet nem titkolt célja a Tanulmányi Erdőgazdaság és a Soproni Egyetem közötti együttműködés kiterjesztése és még szorosabbra fűzése annak érdekében, hogy a hallgatók minél több gyakorlati tevékenységben tudjanak részt venni, mindkét fél kölcsönös megelégedettségére. Az 1951-es cél az idők során nem változott: „Oktatással a természet oldalán” – cégünk elkötelezett az eszme mellett.

A résztvevők megállapodtak egy együttműködési terv készítésében, amely mentén a közös munka az idei évben, immár mondhatni szervezett keretek között zajlani fog. Mindkét fél hasznosnak és előremutatónak találta a megbeszélést.

 

Legnépszerűbb cikkek