| 2021. október. 28. | 1 perc olvasás

Októberi közgyűlés - Kibővítik a közterületi kamerarendszert Sopronban

Kereszteződések, oktatási intézmények környékére telepítenek új köztéri kamerákat a közgyűlés döntése értelmében. Emellett megszavazták a képviselők a Lenkey utcai rendelőintézet felújításához szükséges, hiányzó forrás biztosításáról szóló rendeletet is. A megnövekedett feladatok ellátása érdekében, megemelt létszámmal látja el tevékenységét a Soproni Múzeum. A közgyűlésen a képviselők 9 napirendi pontot tárgyaltak meg, míg a rendkívüli közgyűlés keretében 6 előterjesztés szerepelt.


Fotó:Griechisch Tamás

Újabb 12 közterületeken üzemelő kamerát telepítenek Sopronban, erről is döntött a közgyűlés. Jelenleg a városban 56 kamera üzemel, amely Sopron Megyei Jogú Város tulajdonában van, központi vezérlője a rendőrkapitányságon található. Az eddigi pozitív tapasztalatok alapján, újabb készülékeket telepítenek a közterületekre. Ezek döntően a város bevezető útjain, forgalmas kereszteződésekben, oktatási intézmények közelében segítik a közrend fenntartását.

Az előterjesztést itt olvashatják: http://www.sopron.hu:81/share/s/G8hIDhtxR0mfOo7zS8fD1Q


Fotó:Griechisch Tamás

Az önkormányzat által felhasznált TOP források lekötése eddig is kiemelt feladat volt. Az áremelkedések következtében azonban szükséges lehet néhány pályázati projekt esetében többletforrásra. Ennek biztosításához szükséges intézkedéseket, nyilatkozattételeket a polgármester hatáskörébe rendelte a közgyűlés. Ez egyik ilyen projekt a Hillebrand utcai, 84 férőhelyes bölcsőde kialakítása, ahol a legkedvezőbb ajánlat esetében is 200 millió forintos finanszírozási hiány keletkezett. A Lenkey utcai rendelőintézet felújításáról is határozott a testület.

Az előterjesztést itt olvashatják: http://www.sopron.hu:81/share/s/OnXRM-_SR6iuhltEjmbN3w

A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat is odaítélték. A támogatásra idén 8 érvényes pályázat érkezett, amelyek közül 5 kiváló teljesítmény nyújtó diák támogatásáról döntöttek. A 10 hónapra szóló, vissza nem térítendő havi támogatásban részesül: Csigó Ábel, Boa Patrik, Bartokos Botond, Mentes Alexa Dóra és Szőke Péter.

Legnépszerűbb cikkek