| 2018. január. 2. | 1 perc olvasás

Ökumenikus imahét lesz Sopronban

Nemes és egymásra figyelő szeretetteljes hagyománya Sopron egyházi közösségeinek az évente január második felében tartott ökumenikus imahét. Idén 2018. január 22-27. között, hétfőtől szombatig, mindennap délután 17.00 órakor kezdődnek az ökumenikus imádságok.

Az is nemes hagyomány, hogy felváltva egymás templomaiban mindig más és más felekezetű lelkész tartja az istentiszteletet, közvetíti a Biblia üzenetét.

Az imafüzet bevezetőjében az idei ökumenikus imahétről a következőket tudjuk meg:

Ebben az esztendőben a Karib-térség kapta azt a feladatot, hogy keresztény szemmel állítson össze egy olyan ökumenikus imaheti anyagot, amely szerte a világban megszólítja az embereket. A karibok történelmi hagyományaikhoz híven szerették volna megmutatni a világnak, hogy milyen múlt határozza meg a jelenüket és milyen iránymutatást szánnaka jövőben önmaguk számára. Történelmük alapján kihagyhatatlan volt számukra, hogy bemutassák mindannyiunknak azt a valóságot, amely a rabszolgaságban öltött testet. Felvetik a kérdést, hogy manapság van-e rabszolgaság?

A szervezők által választott ige így hangzik:

„Jobbod, Uram, dicső az erőtől...”/„Uram, a jobbod kitűnik erejével...” (2Móz/Kiv 15,6).

Ezzel azt szerették volna tudtunkra adni, hogy az Isten ereje mindennél erősebb. Így olvassuk a Római levélben „Ha Isten velünk ki lehet ellenünk” (Róm 8,31). Ezek az igék mindannyiunk számára az Isten erejéről, hatalmasságáról tanúskodnak, arról, hogy ezt a teremtett világot az Isten kormányozza.

Minden sopronit szeretettel várnak az imahét alkalmaira, az alábbi időbeosztás szerint:
 

Címkék: imahét

Legnépszerűbb cikkek