Olimpia: Első nap, első aranyérem

Szilágyi Áron kardvívó harmadszor lett olimpiai bajnok, három úszónk a vasárnapi döntőbe jutott, és asztaliteniszben, cselgáncsban, országúti kerékpározásban, ökölvívásban, valamint sportlövészetben is volt magyar induló a tokiói ötkarikás játékok első hivatalos versenynapján.

Hosszú idő után végre megkezdődtek a XXXII. nyári olimpiai játékok küzdelmei. Már az első hivatalos napon, szombaton olyan magyar sportolóknak szurkolhattunk, mint Hosszú Katinka vagy Szilágyi Áron.
A magyar kardvívó sorozatban harmadszor nyerte meg a férfi kardozók egyéni versenyét, miután a Vasas vívója szombaton végig bámulatos teljesítményt nyújtott, a döntőben pedig 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét.
Az áprilisban Európa-bajnok, 18 éves Salim Omar tékvandós mindössze harmadik felnőtt versenyén kikapott a nyolcaddöntőben, de vigaszágra került. Ott előbb döntő fölénnyel verte thaiföldi ellenfelét, majd a bronzmérkőzésen 46-16-ra kikapott a világbajnoki címvédő dél-koreai Dzsang Dzsuntól, így ötödikként zárt.


Forrás: MTI

A Tokiói Vizes Központban megkezdődtek az úszók küzdelmei is, a nyitónapon a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória is bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen. A férfiaknál ugyanebben a számban Verrasztó Dávid is beverekedte magát a vasárnapi fináléba, Bernek Péter viszont egyéni csúcsa ellenére nem jutott be a döntőbe, s összesítésben a 13. helyen zárt.


Forrás: MTI
Címkék: olimpia

Legnépszerűbb cikkek