| 2019. október. 10. | 1 perc olvasás

Olimpikonok Sopronban

Az élsportolói létről, a felkészülésekről és a mindennapok nehézségeiről is hallgathattak előadást a Soproni Egyetem hallgatói tegnap. Az intézmény vendégeként érkezett az Európa bajnok, és olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka és Telegdy Ádám olimpikon.

A két olimpikon életformája a medencén belül és kívül is egyedülálló, az életükről és sikerig vezető útról először tarthattak előadást. A fiatalok ismertették a menetrendjüket, hogyan épül fel az edzéstervük, illetve azt, hogy hogyan szervezik a napi munkafolyamatokat.

A két olimpikon életformája a medencén belül és kívül is egyedülálló, az életükről és sikerig vezető útról pedig először tarthattak előadást. A fiatalok ismertették a menetrendünket, hogyan épül fel az edzéstervük, illetve azt, hogy hogyan szervezik a napi munkafolyamatokat.

Az előadás végén a versenyzők arra is kitértek, az élsport mellett hogyan alakítják magánéletüket, hiszen az uszodán kívül egy párt alkotnak.

Sopronban nagy hagyományai vannak az úszásnak, így remek lehetőség a fiataloknak a szakmai fejlődésre, hogy két elismert versenyző érkezett a leghűségesebb városba mondta el Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő.

A sport elengedhetetlen része az alázat, a kitartás is, amely nemcsak az élsportban, de a verseny és tömegsportban is fontos tényező. - árulta el Dr. Katona György a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettes.

Az egyetemi előadáson a résztvevők bepillantást nyerhettek testközelből az élsportolók életébe, amely egy plusz motivációt adhat a sportoló diákseregnek.
"Remek dolog, hogy ekkora sportolókat fogadhattunk egyetemünkön” - tette hozzá Katona György.

Legnépszerűbb cikkek