| 2023. június. 3. | 1 perc olvasás

Önkéntes tűzoltók versengtek Sarródon

Szombaton a sarródi futballpályán gyülekeztek a körzeti tűzoltóverseny résztvevői, hogy kismotorfecskendő-szerelésben és váltófutásban mérjék össze erejüket. Az önkéntesek gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákban bizonyíthatták rátermettségüket és tudásukat.

A közösségépítés és a gyakorlati tudás gyarapítása volt a célja a Sarródon megrendezett körzeti tűzoltóversenynek. A megmérettetés a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Tűzoltó Szövetség, a Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében valósult meg.

Fotó: Griechisch Tamás

„Ezek a versenyek jó alkalmat adnak arra, hogy felmérjük az önkéntes tűzoltók szakmai felkészültségét. Az önkéntes egyesületek sokrétű munkát végeznek a kárfelszámolásokban, tűzeseteknél, műszaki mentéseknél is. Az országos pályázatoknak köszönhetően az egyesületek látványos fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedben” – mondta Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Fotó: Griechisch Tamás

A megmérettetésen Barcza Attila is köszöntötte a résztvevőket, aki a Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaként is segíti az önkéntesek munkáját. Sopron és térsége országgyűlési képviselője beszédében méltatta az önkéntesek elhivatottságát, kiemelve a Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, melynek tagjai a rendszerváltás óta először szerveztek tűzoltóversenyt.

Fotó: Griechisch Tamás

"Sarród első alkalommal ad otthont körzeti tűzoltóversenynek. A mai eseményen 16 csapat méri össze tudását. A Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, több mint 130 éves múlttal rendelkezik. Az egyesület az elmúlt évtizedben teljesen újjá alakult, és évről évre több esetben segíti a hivatásos tűzoltók munkáját, de a rendezvényeink lebonyolításában is odaadóan részt vesznek" – tudtuk meg Papp Gyulától, Sarród polgármesterétől.   

Fotó: Griechisch Tamás

A szervezők részéről Kugler Péter, Sarród Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke az utánpótlás-nevelés fontosságát emelte ki. Szeretné, hogy minél több gyermek és fiatal lépjen be a kötelékeibe, akiket az összefogás és a másokért tenni akarás motivál a mindennapokban.

Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek