| 2023. május. 20. | 1 perc olvasás

Önkéntes tűzoltók versenyeztek Völcsejen

Látványos önkéntes tűzoltóversenynek volt a házigazdája a Völcseji ÖTE. A megmérettetés célja az volt, hogy a csapatok megismerjék egymás munkáját, és egy barátságos verseny keretében összemérjék tudásukat.

Tűzoltókkal telt meg a völcseji horgásztó környéke szombaton délelőtt. Idén a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében létrejött önkéntes tűzoltóverseny házigazdája a Völcseji Önkéntes Tűzoltó Egyesület volt. A megmérettetésen hat kategóriában 19 csapat vett részt, két versenyszámban.

 – Nemenként különválasztva gyermek, ifjúsági és felnőtt csapatok mérték össze a tudásukat stafétafutás versenyszámban, ahol hét pályán kell egy sugárcsövet bejuttatni a célba különböző nehezítésekkel – gerendán kellet átfutni, palánkon kellet átugrani -, valamint egy kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban, ahol két sugárral kellett egy célt leküzdeniük a csapatoknak – részletezte Szilágyi János tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. 

A megmérettetésen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte az összegyűlteket. Beszédében méltatta az önkéntesek elhivatottságát, kiemelve a Völcseji Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, ami rendkívül színvonalas megmérettetést biztosított a résztvevőknek.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek