Önkéntesen, jótékonysági céllal túráztak a Fertőszéplaki Tájházaknál

  2021. március 26. - www.sopronmedia.hu

Önkéntes nap keretében járhatták be a tájházakat és a természeti értékeket Fertőszéplakon a túrázók a Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium kezdeményezésén pénteken. A kalandtúra a kicsiket és a nagyokat is izgalmas feladatokkal várta, és jótékony célt is szolgált. Az összegyűlt élelmiszer-adományokat Barcza Attila országgyűlési képviselő adta át a Soproni Szociális Intézménynek.

Fűszernövényekből köthettek csokrot, és két útvonalon teljesíthettek játékos, valamint ismeretterjesztő feladatokat a túrázók Fertőszéplakon a tájházaknál. Az 5-6 állomásos túrák külön útvonalat kínáltak a gyermekeknek és a felnőtteknek, előbbiek elsősorban a mesék világával ismerkedhettek meg. Az állomások teljesítéséért jutalom is járt a túrázóknak, akik a járványügyi szabályokat betartva vettek részt a kihívásban. A túra online tartalmakat is kínált az érdeklődőknek. Wellner Andrea igazgatótól megtudtuk, céljuk volt, hogy a járványhelyzetben is közösségi összefogásra biztassák a diákokat, és egy nemes célért dolgozzanak, lelki útravalót is szolgáltatva a túrázóknak.

Az önkéntes nap apropóján gyűjtést is tartottak: gyümölcsöt, kalácsot, tojást, szörpöket kaptak felajánlásként, amit jótékony célra szántak a közelgő húsvét apropóján. Az adományokat pénteken adta át Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a Soproni Szociális Intézménynek, ahol gondoskodnak arról, hogy jó helyre kerüljön a felajánlás. A képviselő örömmel csatlakozott az akcióhoz.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...