| 2020. szeptember. 4. | 1 perc olvasás

Önkormányzati intézkedések a második hullám kapcsán - polgármesteri közlemény

Európa-szerte berobbant a koronavírus-járvány második hulláma, mely világosan látszik a fertőzöttek számának emelkedéséből. A vírus jelenléte nem hit, hanem ténykérdés. Épp ezért ugyanolyan fegyelmezettnek kell lennünk, mint tavasszal. A járvány elsősorban a fiatalabbak körében terjed jelenleg, így az ő szabálykövetésükön is múlik, hogy a vírus ne jelenjen meg a szüleink és a nagyszüleink körében. - olvasható dr. Farkas Ciprián Facebook oldalán.

A polgármester kiemelte: "Számunkra a legfontosabb feladat a soproni emberek életének és egészségének a megóvása!

  • Ennek érdekében valamennyi önkormányzati fenntartású intézményben kötelező maszkviselést és kézfertőtlenítést rendeltünk el. Ez vonatkozik a bölcsődékre és óvodákra (szülők, gyermeket kísérő felnőttek és ott dolgozók számára), a múzeumokra, a színházra és valamennyi hivatali intézményre, így a Polgármesteri Hivatalra is.
  • A szociális intézményekben látogatási korlátozást és módosított eljárásrendet vezettünk be.
  • A nem önkormányzati fenntartású intézmények számára csak ajánlásokat fogalmazhatunk meg, így őket arra kértük, hogy ugyanezen szabályok betartását követeljék meg minden területen.
  • Zárt helyeken viseljünk maszkot, ügyeljünk a kézfertőtlenítésre és a 1,5 méteres távolság betartására, valamint kerüljük a légkondicionáló használatát!

Vigyázzunk egymásra!"

Dr. Farkas Ciprián a témában Mozaik című műsorunk vendége volt:

Legnépszerűbb cikkek