Online adventi estékkel kedveskedik a Pro Kultúra

Lélekmelengető címmel ingyenesen online nézhető adventi estekkel kedveskedik a közönségnek a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. december 7-től a közösségi oldalain.

A leghűségesebb város teátrumának társulata a karácsonyi készülődés időszakát, az ünnepet szeretné meghitté tenni versekkel, prózákkal – közölte a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

A három és nyolc perc közötti produkciókban láthatják a nézők Gál Tamást, Farkas Ibolyát, Kisfaludy Zsófiát, Major Zsoltot, Marosszéki Tamást, Molnár Anikót, Kiss Norót, Papp Attilát, Savanyu Gergelyt, Simon Andreát és Szupper Fannit. Külön érdekesség, hogy Szilágyi Tibor önéletrajzi könyvéből a saját írását olvassa fel.

A színészek főként a karácsonyi ünnephez, az adventi időszakhoz kötődő költeményeket, prózákat mondanak, emelett személyes üzenettel bíró írások is elhangzanak majd a tolmácsolásukban. Ilyen például Székely János Zene című verse, Fekete István Téli berek regényéből egy részlet, illetve az írónak a Roráte című novellája, József Attila Betlehemi királyok, Reményik Sándor Pilátus, vagy épp Császár Mónika Hó című költeménye.

Az ünnepi összeállítás szerkesztője Pomezanski György, a soproni teátrum kreatív tanácsadója, az operatőr Szabó Gergely, a kreatív Fábián Dániel alkotása. A videók bevezetőjét a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói készítették.

Legnépszerűbb cikkek