Online gyermeknap a soproni tűzoltóságon! - VIDEÓVAL!

Idén a vírushelyzet miatt, csak online látogathatják a gyerekek a soproni tűzoltólaktanyát. Ebben segít ez a film, amelyet a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízásából készített el a Sopron Televízió.

A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen nagy hagyománya van annak, hogy gyermeknap alkalmával az apróságok rácsodálkozhatnak a különleges gépjárművekre, és betekintést kaphatnak a tűzoltók munkájába. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása nyomán hozott óvintézkedések miatt azonban idén az apróságok nem mehetnek be a soproni létesítménybe sem. Csüggedésre azonban nincs okuk – kisfilmünk segítségével a kicsik és a nagyok egyaránt meglátogathatják a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltséget, ahol bekapcsoltak a szirénák és akcióba lendültek a tűzoltók!

A mozgalmas videó során az érdeklődő gyakorlati riasztást követhet nyomon, amely szerint egy társasház első emeletén tűz ütött ki – az eset bonyodalmát adja, hogy az épületben személyek is tartózkodnak! A tűzoltók így nem is késlekednek: gyorsan elindul a helyszínre a a Sopron 1-es gépjármű, a Sopron vízszállító és a Sopron magasból mentő szer. Miután az egységek kiérkeznek, megkezdődik a látványos akció – először felderítéssel, majd életmentéssel, aztán jöhet a tűz oltása!

Borítókép: illusztráció; Forrás: SopronMédia Archív

Legnépszerűbb cikkek