Online gyermeknap a tűzoltóságokon

Gyermeknap alkalmából ezúttal nem tárhatják ki kapuikat a legkisebbek előtt a katasztrófavédelmi kirendeltségek, ezért online meglepetésekkel készül a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Évek óta hagyomány, hogy gyermeknapon megnyílnak országszerte a tűzoltó laktanyák és a gyermekek felülhetnek a hatalmas autókra, kipróbálhatják a tűzoltók ruháját, sisakját, próbariasztáson és bemutatókon vehetnek részt. A járványveszély miatt idén ezt a programot nem tudja megtartani a megyei igazgatóság, ezért a legkisebbek színezésben, a nagyobb gyermekek kvízben mérettethetik meg magukat – mondta szerkesztőségünknek Ruskáné Takács Anita, a megyei igazgatóság szóvivője.

A kisebb gyermekek színezésre váró tűzoltó autókat, például vízszállítót, gyorsbeavatkozót, vagy gépjárműfecskendőt tudnak letölteni a megyei igazgatóság honlapjáról, és akinek van kedve vissza is küldheti a legjobban sikerült kiszínezett művet a lakhelyhez legközelebb eső katasztrófavédelmi kirendeltségre május 31-ig. A soproni és környékbeli gyermekek a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségre tudják eljutattni műveiket postai úton a 9400 Sopron, Tűzoltó köz 2. címre, e-mailben pedig a [email protected] címre.

A legszebben kiszínezett műveket a kirendeltségek kisebb ajándékokkal díjazzák két kategóriában: kézzel kifestett és paint programmal kiszínezett munka.

A nagyobb gyermekek számára egy 21 kérdésből összeállított kvízt tettek ki a honlapra. A kérdések kiterjednek egyebek mellett arra, hogy hány éves idén a Magyar Tűzoltóság, vagy milyen hosszú egy tűzoltó autó tömlője. Ezeket a megfejtéseket már a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság címére várják (9021 Győr, Munkácsy út 4.), vagy e-mailben a [email protected] címre.

Minkét esetben június első hetében teszik közzé a legjobbak neveit a megyei igazgatóság honlapján.

 

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopron Média Archív

Címkék: programok

Legnépszerűbb cikkek