| 2021. február. 8. | 1 perc olvasás

Online kérdőív az állatvédelemről

A kormány online párbeszédet indít annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről.

Már hosszú évek óta dolgozunk az állatok védelme érdekében; felléptünk az állatkínzás ellen: ma már az ezzel kapcsolatos bűncselekmények büntethetőségéről Magyarországon a törvények egyértelműek és európai viszonylatban is a szigorúbb szabályozások közé tartoznak - mondta Nagy István agrárminiszter.

Nagy István a NOÉ Állatotthonban jelentette be a kezdeményezést, a kérdésekre egy hónapon át lehet válaszolni az https://allatvedelem.kormany.hu/ oldalon. Törekszünk arra, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítsük az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését a lakosság körében. A társadalmi párbeszéd célja, hogy biztosítsuk az információcserét, a szorosabb együttműködést az ágazatot érintő jogszabályok előkészítésében, az átfogó programok és stratégiai dokumentumok megalkotásában.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a felmérés 13 kérdést tartalmaz, két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott arról tájékoztatott, hogy az állatvédelmi online felmérés március 7-ig tart. A témák egyaránt érintik a társállatok és a gazdasági haszonállatok helyzetét. A felelős állattartáshoz kapcsolódóan kíváncsiak a lakosság véleményére a civil szervezetek támogatási rendszerével, az oktatással, a kóbor állatok helyzetével, a bántalmazást elszenvedő haszonállatokkal kapcsolatban is.

Borítókép; pixabay

Legnépszerűbb cikkek