| 2021. május. 3. | 1 perc olvasás

Online köszöntötte az édesanyákat a Soproni Gyógyközpont

Anyák napja Magyarországon a Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolódva május első vasárnapjára esik. Bár idén a járvány beárnyékolja ezt a bensőséges ünnepet is, a Soproni Gyógyközpontban mégis mindennap adódik alkalom, hogy rácsodálkozzunk az édesanyák feltétlen szeretetére, az anyává válás és a születés misztériumára.

Henry David Thoreau híressé vált idézete szerint „A világ minden gyermekkel újra kezdődik”.
Ez az egyszerűségében is sokatmondó gondolat lehetne az idei anyák napja egyik mottója, hiszen a gyermekek megszületése, egészségben való felnevelkedése valóban a jövő világának megszületése is, amivel újra indul minden lehetőség és remény. Az édesanyák pedig a pandémia idején is fáradhatatlanul munkálkodnak azon, hogy gyermekeik minden nehézség ellenére lelket és testet is tápláló közegben, biztonságos gyökereket adó családban nőjenek fel.

Minden édesanya tiszteletet érdemel, aki gyermeket vállal, aki a testét bölcsőül és táplálékként adja, aki feltétlen szeretettel örökké elköteleződik egy új élet iránt. A gyermekáldást még a járványhelyzetben is nagy felelősséggel vállalják az édesanyák, a Soproni Gyógyközpontban 2021 májusáig már 310 újszülött jött a világra.

A gyógyközpont szakemberei pedig mindent megtesznek azért, hogy az édesanyák és kisbabáik a szülés ideje és a kórházban töltött napok alatt a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, egymásra hangolódásuk háborítatlan legyen. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon a pandémia idején is számos fejlesztés történt. Befejeződött az Újszülött és gyermekágyas részleg teljes felújítása és a szülőszobák modernizálása. Kényelmi bútorok és orvosi eszközök érkeztek, bővítették a korai kötődést elősegítő baba-mama szolgáltatásokat. Ebben a megújult, családbarát környezetben, az egészséges jövőbe vetett töretlen hittel várják továbbra is a gyermeket vállaló édesanyákat.

Borítókép; Soproni Gyógyközpont weboldala

Legnépszerűbb cikkek