| 2021. október. 2. | 2 perc olvasás

Önvédelmi és biztonságtechnikai projektnapot tartottak Sopronban

Az önvédelem, a hivatásos rendvédelmi szervek és a biztonságtechnika állt a középpontban szombaton a Vas- és Villamosipari Technikumban megtartott rendezvényen. A programon a büntetés-végrehajtás, a rendőrség és a polgárőrség munkájába is betekintést nyerhettek az érdeklődők.


fotó:Filep István

- A Soproni Önvédelmi és Biztonságtechnikai Projektnapot és Baráti Találkozót a Krav Maga SC Sopron szervezte, amely a város egyik legaktívabb sportegyesülete a közösségi tevékenységek terén. Nagyon sokrétű a tevékenységük. Nemrég fejeztek be egy régésztábort, ezzel a rendezvénnyel pedig felelősséget vállaltak azért, hogy a fiatal korosztályt oktató, nevelő munkában részt vegyenek. A program elsődleges célja az, hogy a közbiztonság fontosságára és a különböző rendvédelmi szakmákra felhívja a figyelmet. Itt mindenki bele tudott kóstolni a rendvédelem világába – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.


fotó:Filep István

fotó:Filep István

- Nem új keletű a rendezvény, hisz kisebb formában szerveztünk már hasonlót – kezdte köszöntőjét Gőgh Zoltán, a Krav Maga SC Sopron elnöke. - Szeretnénk a hivatásos életpályamodellt promotálni minden évben a fiatalok és a lakosság körében, és olyan közösségi tevékenységekre is felhívni a figyelmet, mint például a polgárőrségnek a ténykedése, hiszen egy jól működő társadalomban tennünk is kell a társadalomért, nem csak elvenni belőle - tette hozzá.


fotó:Filep István

A helyszínen kiállító soproni vadászbolt tulajdonosa, a gunshop.hu ügyvezetője, Kecskés Róbert elmondta: kihozták a rendezvényre az üzletből azokat az engedélymentes önvédelmi eszközöket, amelyeknek a megvásárlását a jogszabály bizonyos körülmények között lehetővé teszi. - Az emberek e tekintetben elég jól tájékozottak, de azért részletekbe menően még szükséges információt szerezniük, erre adtunk lehetőséget – fogalmazott.

Babelláné Lukács Katalain rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója elmondta, a helyszínen toborzást tartottak a rendőrség kötelékeibe. - Az érdeklődők megismerhették a rendőri pályát, ami egy nagyon vonzó szakma, hiszen biztonságot adó jövőt jelent annak, aki ezt a hivatást vállalja - részletezte.

A jelenlévők közelharc-bemutatót is láthattak többek között a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön dolgozóitól és a Sopron Járás Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Század tagjaitól. Mindezek mellett az érdeklődők airsoftos élménylövészeten és taktikai szituációs bemutatón is részt vehettek a soproni illetőségű Real Tac Sportegyesület jóvoltából.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek