| 2019. november. 29. | 1 perc olvasás

Önzetlen segítőket köszöntöttek

A véradókat köszöntötte a Megyeháza dísztermében pénteken este a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete a Véradók Napja alkalmából. Az önzetlen segítők között olyan is akadt, aki már 130 alkalommal nyújtotta a karját.

A közel 100 ünnepeltet Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a város nevében, aki saját maga is rendszeres véradó. „Minden tiszteletem Önöké, sokszoros véradóké, akik életeket mentenek meg önzetlen cselekedetükkel” – emelte ki Barcza Attila.

„A jó, a segítőkész, az önfeláldozó, a humánus embereket, életmentőket köszöntjük ma. Azokat, akik nélkül vérző, súlyos sérült, vérszegény betegek tucatjai halnának meg naponta. Minden szó kevés, hogy köszönetünket illő mértékben kifejezhessük” – hangsúlyozta Dr. Őrs Judit, a Sopron Területi Vérellátó Intézet vezető főorvosa.

Nagyon ritka, hogy valaki 130 alkalommal adjon vért, Licskai György ezt tette, ezzel 390 ember életét mentette meg. A segítő szándék gyermek korából gyökeredzik: anyukájától és apukájától látta, mennyire fontos és természetes volt számukra, hogy a nehéz helyzetbe került embertársaikat felkarolják. Mint meséli: évtizedek óta 3 hónapja vért ad, utána frissebbnek érzi magát.

Az elismert véradókat ünnepi műsor is köszöntötte: a Csillagrét Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI óvodásai és 5. osztályos diákjai, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium tanulói lepték meg fellépésükkel az est vendégeit.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek