Operatív Törzs Sopron - fontos információk az óvodalátogatásról és az idősotthonokról

"Valamennyi érintett szerv ura a helyzetnek. Bár folyamatosak az enyhítések, de a veszély nem múlt el.Továbbra is fontos a fegyelmezett magatartás: a fizikai távolságtartás, a védőeszközök viselése, a higiéniai szabályok betartása" - írta közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián polgármester, aki a Sopron TV stúdiójában is beszélt a pénteki operatív törzs üléseken tárgyalt témákról.

Újabb változások, enyhítések jöhetnek, de nem szabad félvállról venni a vírus jelentette veszélyt, mondta dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere kiemelte, hogy hétfőtől ismét várják a gyerekeket az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék.  - Nem kötelező látogatni az óvodát, ha a szülő mégis vinné a gyermekét, kérjük, hogy az intézmény által kiadott formanyomtatványon nyilatkozzon arról, hogy a gyermek egészséges. A szülők viseljenek kendőt vagy maszkot, amíg az intézményben tartózkodnak és belépéskor fertőtlenítsék a kezüket, valamint igyekezzenek betartani a 1,5 méteres védőtávolságot - mondta polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

- Az önkormányzat továbbra is gondoskodik azon idősekről, akik úgy döntenek, hogy nem hagyják el otthonukat. Önkéntesek segítségével intézzük a bevásárlásukat és 700 forintos áron meleg ételt is biztosítunk nekik. Továbbra sincs COVID-19 fertőzött a soproni idősotthonokban és több hétre elég védőfelszereléssel rendelkeznek ezen intézmények - emelte ki dr. Farkas Ciprián.

Az igazgatási, rendészeti és egészségügyi operatív törzs üléseken elhangzott témákról az alábbi videóban hallhat további részleteket:

Legnépszerűbb cikkek